Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp finaaliin noususta: "Joukkue on kuin suuri sydän ja tänä iltana se sykki hullun lailla"

Liverpool kurottautui Mestarien liigan finaaliin jättäen Barcelonan nuolemaan näppejään. Yllätysvoitto sai myös päävalmentaja Jürgen Kloppin pään lyömään tyhjää onnistumisen huumasta, kirjoittaa BBC Sport.

– Koko peli oli uskomaton. Voittaminen on vaikeaa, mutta vielä puhtailla jauhoilla, en tiedä miten he tekivät sen, Klopp hämmästeli.

Englantilaisjoukkue oli suuren haasteen edessä Mestarien liigan välierissä tiistai-iltana. Liverpool on historiassa kolmas joukkue, joka on onnistunut kirimisessä kolmen maalin takaa välierien ensimmäisen osaottelun jälkeen.

Klopp oli Liverpoolin voitosta niin hämmentynyt BT Sportin haastattelussa, että innostuksissaan hän jopa kiroili kuvaillessaan peliä ja voittoa. Valmentaja kertoi maksavansa kiroilusta seuraavan sakon mielellään. Olihan syy siihen niin hieno.

Liverpoolin lähes mahdoton tilanne kääntyi mahdolliseksi – joukkue jyräsi Barcelonan.

– Jos minun pitäisi kuvailla, tämä joukkue on kuin suuri sydän ja tänä iltana se sykki hullun lailla. Tällaista potentiaalia ja uskomatonta sydäntä en ole aiemmin nähnyt. Tämä kertoo, miten jalkapallossa kaikki on mahdollista. Tämä on niin hienoa, Klopp kertoo.

– Tiedämme, että tämä joukkue on sekoitus mielialaa, tunteita, intohimoa, päättäväisyyttä ja laadukasta jalkapallo-osaamista. Kun yksi puuttuu, homma ei toimi, Klopp summaili.

Tiistai-iltana Liverpoolin paketti oli kasassa, eikä yksikään palanen puuttunut.

– Kerroin pojille ennen ottelua, ettei se olisi mahdollista kenellekään muulle kuin meille. He ovat tunne-elämän jättiläisiä. Se on uskomatonta, Klopp ylisti.

Keskiviikkona Mestarien liigan toisessa välierässä mittaa ottavat hollantilainen Ajax ja englantilainen Tottenham. Ajax voitti ensimmäisen osaottelun 1–0.

Mestarien liiga keskiviikkona:

Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Ajax – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat