Jose Mourinho nosti Liverpoolin hämmästyttävän voiton Jürgen Kloppin ansioksi – lyttäsi taktiikoiden ja filosofian merkityksen: "On kyse sydämestä ja sielusta"

Liverpoolin historiallinen voitto Barcelonasta Mestarien liigan välierissä oli mahdollista Jürgen Kloppin joukkueeseen asentaman uskon myötä, beIN Sportsin jalkapalloasiantuntijana toimiva Jose Mourinho sanoo.

Tiistai-illan nousu 0-3-tappioasemasta 4-3-voittoon on yksi kilpailun historian ikimuistoisimpia. 

– Minulle tässä on kyse yhdestä nimestä – Jürgen. Tässä on kyse hänestä. Tämä on heijastus hänen persoonastaan. Älä anna periksi. Hänen taisteluhengestään, jonka myötä kaikki pelaajat antavat kaikkensa, Mourinho sanoi beIN Sportsille.

– Hän ei itke loukkaantuneiden pelaajien perään, hän ei itke isoista ottelumääristä kaudessa. Tässä illassa on kyse Jürgenin mentaliteetista.

– Ei ole kyse taktiikoista tai filosofiasta. On kyse sydämestä, sielusta ja fantastisesta empaattisuudesta, jonka hän on luonut ryhmään, Mourinho sanoi.

Kloppin joukkue oli vasta kilpailun historian kolmas joukkue, joka nousee kolmen maalin takaa-ajosta välierien ensimmäisen osaottelun jälkeen. Tähän aiemmin ovat pystyneet vain Panathinaikos kaudella 1970-1971 ja Barcelona 1985-1986.

– En odottanut tätä tulosta. Sanoin, että jos jossain se on mahdollista, Anfield on yksi niistä paikoista, Porton ja Inter Milanin Mestarien liigan voittoon valmentanut Mourinho sanoi.

– He olivat lähellä jäädä fantastisen kauden jälkeen ilman pokaaleja ja nyt he ovat yhden ottelun päässä Mestarien liigan voitosta, Mourinho muistutti.




Mestarien liiga keskiviikkona:

Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Ajax – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat