Mainos

Lisäaluksia Tallinnan ja Helsingin välille

Helsingin ja Tallinnan välinen laivaliikenne on kärsinyt viime aikoina ahtojäistä ja esimerkiksi viikonvaihteessa kaksi murtajaa joutui auttamaan aluksia tuntikausia. Kuitenkin ensimmäiset katamaraanivuorot aiotaan aloittaa jo huhtikuun alussa.

Nopeista yhteyksistä ensimmäisenä aikoo aluksensa työntää vesille Nordic Jet, jonka katamaraani aloittaa aprillipäivänä. Alkuvaiheessa se tekee päivittäin vain yhden edestakaisen matkan. Alukseen mahtuu 430 matkustajaa, 55 henkilöautoa ja kaksi bussia.

Tallinn Line Express puolestaan avaa liikennöinnin kantosiipialuksillaan huhtikuun kymmenentenä päivänä. Suunnitelmien mukaan 200 matkustajaa kuljettavat Laura ja Jannika tekevät alkukaudesta kolme matkaa päivässä. Matkustajakapasiteetti tuplaantuu toukokuun alusta, kun Tallink tuo reitille uuden autokatamaraaninsa. Siihen mahtuu 586 matkustajaa ja 150 autoa. Samanaikaisesti alkaa liikennöintinsä yhtiön toinen katamaraani Tallink Express.

Pika-alusten kapasiteetti yhteen suuntaan on yhdellä matkakerralla yli 2000 matkustajaa. Keskikesän huippusesongin aikana se kaksinkertaistuu lisävuorojen ansiosta. Matka taittuu noin puolessatoista tunnissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.