Mainos

Lipponen: Veronalennukset jäihin

Hallitus lähtee suunnittelemaan veroanalennusratkaisuaan siitä lähtökohdasta, että seuraava työmarkkinaratkaisu perustuu tupon sijasta liittokohtaisiin sopimuksiin. Pääministeri
mukaan tämä merkinnee sitä, että palkansaajille suunnatut palkkaveron alennukset jäävät ensi vuonna suurelta osin toteutumatta.

Lipposen mukaan veronalennusten määrä ensi vuodelle noudattaa näillä näkymin inflaatiotarkistuksen tasoa. Lipponen sanoo, että hallitus joutuu nyt odottamaan liittokohtaisen kierroksen tuloksia, minkä vuoksi on erittäin vaikeata tehdä ensi vuodelle mitään uusia päätöksiä tuloveron tai työnantajamaksun alentamisesta.

Lipponen on tavannut päivällä työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajat, joiden kanssa hän keskusteli ajankohtaisesta työmarkkinatilanteesta. Osapuolet korostivat pyrkivänsä tupon kaatumisesta huolimatta edelleen kansantalouden ja työllisyyden kannalta maltilliseen tuloratkaisuun. Lipponen muistutti, että hallitus on sitoutunut ohjelmassaan veronalennuksiin, jotka ovat tarpeellisia etenkin työllisyyden kannalta.

Hallitus hakee joka tapauksessa sellaisia vero- ja maksuratkaisuja joilla voitaisiin edistää työllisyyttä ja etenkin tukea pienipalkkaisten työllistymistä ja lisätä käteen jäävää tuloa. Pääministeri ja työmarkkinajohtajat eivät sopineet keskenään mahdollista uutta tapaamista. Hallituksen on tarkoitus selvittää tilannetta lokakuun aikana.
(MTV3-STT)

Matti Simulan Seitsemän uutisten juttu veronalennuksista. (1:33) Kantaansa kommentoi pääministeri Paavo Lipponen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.