Mainos

Lipponen tuomitsee ydinvoimamyönteiset ponsiesitykset

Pääministeri Paavo Lipponen tuomitsee ydinvoimamyönteiset ponsiesitykset. Lipponen varoitti MTV3:n uutisten haastattelussa kansanedustajia tekemästä ponsiesityksiä tämän vaalikauden aikana, varsinkaan kun teollisuus ei ole jättänyt lupahakemusta viidennen ydinvoimalan rakentamiseksi.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö on aiemmin luvannut tukensa sellaiselle esitykselle, jolla kielteinen ydinvoimakanta saadaan purettua. Mahdollinen ponsi voisi tulla eduskuntaan ensi syksynä, kun energiaselonteko on edennyt palautekeskusteluun.

Ydinvoiman kannattajat tyytyväisiä hallituksen selontekoon

Ydinvoimaa kannattavat kansanedustajat ovat kuitenkin tyytyväisiä siihen, että hallitus on nostanut ydinvoiman lisärakentamisen yhdeksi tulevaisuuden vaihtoehdoksi eikä sulje sitä pois. Hallitus sai asiasta kiitosta monilta, kun eduskunta keskusteli tiistai-iltana sen energiapoliittisesta selonteosta. Puheet saatiin päätökseen yllättäen jo yhden illan jälkeen, kun keskustelun loppua venytettiin poikkeuksellisesti hieman yli puolen yön.

Hallituksen kannanotto näyttää vähentäneen ydinvoiman tukijoiden paineita ajaa selonteon saatteeksi ydinvoiman lisärakentamiselle myönteistä ponsilausumaa. Ydinvoiman eturivin puolustajiin kuuluva Martti Tiuri (kok.) sanoi illan keskustelussa, että selonteon linjaus riittää. Tiuri arveli, että tässä tilanteessa poikkeavaa kannanottoa voi odottaa pikemminkin ydinvoiman vastustajilta.

Ydinvoiman tukijoiden ajatuksena on ollut hankkia eduskunnan enemmistö lisärakentamista tukevalle ponnelle. Tavoitteena olisi kumota tällä tavalla eduskunnan aiemmin ottama kielteinen kanta.

Entinen kauppa- ja teollisuusministeri Seppo Kääriäinen (kesk.) puolestaan jarrutteli ponsikaavailuja. Kääriäinen sanoi, että kahden vuoden kuluttua valittava uusi eduskunta tekee kuten tahtoo, eivätkä nykyisen eduskunnan päätökset sido sitä.

Sähköliitto pitää energiaselontekoa epärealistisena

Sähköliiton puheenjohtaja Seppo Salisma pitää hallituksen energiapoliittista selontekoa epärealistisena, koska se nojautuu liiaksi maakaasuun. Salisma sanoo, että maakaasuputken rakentaminen ei ole kiinni Suomen omista päätöksistä, vaan päätökset tehdään muualla.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.