Mainos

Lipponen toivoo Venäjän uudistuspolitiikan jatkuvan

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan Suomi kunnioittaa Venäjän presidentinvaalien lopputulosta oli se mikä tahansa, kunhan vaalit ovat demokraattisen järjestelmän tulos.

-On toivottavaa, että Venäjällä jatkuu siviilien johtama järjestelmä eikä valta luisu sotilaille, hän sanoi Radio Suomen haastattelutunnilla tänään. Suomen ja läntisten maiden kannalta on kaikkien etu että uudistuspolitiikka Venäjällä jatkuu.

Lipposen mukaan Jeltsinin aikana on tällaista politiikkaa viety eteenpäin, mutta meillä ei ole varmuutta siitä, jatkuisiko se muiden johdolla - näyttöä ei ole käytännössä siitä, mitä vaihtoehtoinen politiikka voisi olla.

Suomen korkeimmalla johdolla ei ole Lipposen mukaan mitään erityistietoa presidentti Jeltsinin viimeaikaisesta terveydentilasta.
-Meidän täytyy luottaa siihen, mitä presidentti Jeltsinin kansliasta on tiedotettu ja tietenkin toivoa, että hän voi mahdollisimman pian palata hoitamaan tehtäviään ja vaalikampanjaansa. Lipposen mielestä julkisuudessa olleiden tietojen perusteella Jeltsinin kunto näyttää hyvältä.
-Jos presidentiltä menee ääni, se ei ole mitenkään erikoista, Suomessakin on käynyt sillä tavalla, että esimerkiksi flunssan takia voi ääni mennä, pääministeri pohti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.