Mainos

Lipponen jatkaa puhemiehenä

Paavo Lipponen jatkaa eduskunnan puhemiehenä. Hän sai tänään pidetyssä vaalissa 181 ääntä.

SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen jatkaa eduskunnan puhemiehenä. Hän sai tänään pidetyssä vaalissa 181 ääntä. Hajaääniä annettiin kaikkiaan kahdeksan kappaletta neljälle muulle kansanedustajalle. Lisäksi vaalissa jätettiin yksi tyhjä äänestyslippu ja yksi ääni hylättiin.

Lipposesta tuli puhemies ensimmäistä kertaa vuoden 2003 huhtikuussa Anneli Jäätteenmäen hallituksen muodostamisen yhteydessä. Silloin hänen valintaansa kannatti 179 kansanedustajaa.

63-vuotias Lipponen on ollut eduskunnan jäsen vuosina 1983-1987 ja uudelleen vuodesta 1991 lähtien.

Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva valittiin puolestaan kolmatta kertaa eduskunnan toiseksi varapuhemieheksi. Hän sai jatkoajan 179 äänellä.

57-vuotiaalla Turussa asuvalla Kanervalla oli nyt enemmän kannatusta kuin vuosi sitten pidetyssä vaalissa. Silloin hän keräsi 158 ääntä.

Eduskunta hiljentyi uhrien muistolle

Eduskunta kunnioitti Aasian hyökyaaltokatastrofin uhrien muistoa minuutin hiljaisuudella. Lipponen esitti eduskunnan puolesta syvän osanottonsa katastrofissa menehtyneiden omaisille.

Lipponen totesi, että Suomen hallitus ja viranomaiset ovat tehneet parhaansa olemassa olevien toimintatapojen ja keinojen puitteissa auttaakseen uhreja ja heidän omaisiaan.

Lipposen mielestä on kuitenkin välttämätöntä tehdä johtopäätöksiä sekä suomalaisen valmiusjärjestelmän kehittämisestä ja kansainvälisen yhteistyön parantamisesta suurten katastrofien varalle.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 01.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.