Mainos

Lipponen ei kelpaa Perssonille EU-komission johtoon

Eduskunnan puhemies, SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen ei aio heittää pyyhettä kehään kamppailussa EU-komission johtotehtävistä, vaikka Ruotsilta ei herukaan tukea hänen pyrkimyksilleen.

Persson ja Lipponen

Pääministeri Göran Perssonin haastattelu Hufvudstadsbladetissa nosti Suomi-Ruotsi maaottelutunnelmat pintaan. Persson ilmoitti, ettei Ruotsi tue Suomen ehdokasta, siis Paavo Lipposta, EU-komission johtoon. Ruotsi haluaa paikalle virkamiehen.

Lipponen ei usko, että Ruotsin veljespuolueen puheenjohtaja tekisi tietoista kampitusta.

- Minä tiesin tästä. Keskustelin hänen kanssaan jo tammikuussa tänä vuonna kahden kesken asiasta ja hän silloin kertoi näkemyksistään - siitä millä tavalla komissio pitäisi rakentaa.

Saksassa vieraileva Persson ei peru näkemyksiään. Paikka kuuluu nyt virkamiehelle, sellaiselle kuin oli Jacques Delors Lipposelle ei heru tukea muihinkaan tehtäviin.

- Hän on erinomainen henkilö, mutta tässä vaiheessa me emme voi sitoutua mihinkään, sanoo Persson.

Perssonin puheiden jälkeen Lipposen urakehitys EU:ssa on entistä takkuisempaa, mutta hän ei luovuta. Lipponen pitää yhä mahdollisena, että paikan saa joku entinen tai nykyinen pääministeri. Rivikomissaarin paikka ei Lipposta kiinnosta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 30.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.