Lionel Messiltä ja Argentiinalta raivostuttanut tempaus MM-kultajuhlissa – "En välitä, mitä huorien synnyttämät toimittajat sanovat"

Lionel Messin unelma toteutui viimein – Argentiinan supertähti sai MM-pokaalin käsivarsilleen 1:28
Katso videolta Argentiinan MM-kultajuhlia.

Argentiinan MM-joukkue pilkkasi toimittajia kultajuhlissa lehdistön haastattelu-alueella. Kansainvälisen urheilutoimittajaliiton AIPS:n puheenjohtaja Gianni Merlo raivostui tapahtuneesta.

Argentiina kukisti Ranskan dramaattisten vaiheiden jälkeen rangaistuspotkukilpailussa ja voitti historiansa kolmannen maailmanmestaruutensa. MM-kultajoukkue pilkkasi ottelun jälkeen toimittajia laulullaan haastattelu-alueella.

– En välitä, mitä huorien synnyttämät hiton toimittajat sanovat, laulussa sanottiin.

AIPS:n puheenjohtaja, italialainen Merlo kertoi Sportbladetille, että hän on työskennellyt alalla yli 40 vuotta, eikä ole koskaan nähnyt vastaavaa. Argentiinan laulujonon kärjessä oli Lionel Messi ja myös joukkueen taustahenkilöt olivat osallistuneet laulantaan.

– Sitä ei voi hyväksyä, koska se on tapa yrittää pienentää työmme paino-arvoa. He haluavat saada sitä alas tavalla, jota tavallisesti tehdään sosiaalisessa mediassa. Jos hyväksymme sen nyt, niin joku toinen tulee tekemään samoin ja siitä tulee normi. Tulemme joutumaan viidakkoon, se on mahdotonta. Jos emme puolusta ammattiamme ja arvojamme, niin se on ohi. Se ei ole mikään vitsi. He voivat vitsailla, mutta se ei ole millään tavalla vitsi, Merlo sanoi.

Argentiinalaismedioiden mukaan laulu oli osoitettu maan toimittajille. Syynä tälle on toimittajien maajoukkueelle tänä vuonna antama kritiikki. 

– Koska se on vanha laulu, tarkoittaa se sitä, että he ovat muistaneet sen syystä. He tiesivät tarkalleen. Minun osaltani sitä ei voi hyväksyä. He voivat laulaa vaikka mitä laulavat, miksi he valitsevat tämän laulun. Jotkut sanovat, että se ei ollu tahallista, mutta sehän tapahtui juuri siellä? Se tarkoittaa, että he olivat valmistautuneita, Merlo totesi.

Merlo kirjoitti tapahtumien jälkeen virallisen tiedotteen, jossa hän vaati anteeksipyyntöä. Hän aikoo ottaa myös yhteyttä kansainväliseen jalkapalloliittoon Fifaan sekä Argentiinan jalkapalloliittoon.

– Fifan lehdistöosasto ei ole lainkaan iloinen. Voit vain kuvitella. Se ei ole hyvä heillekään. Sitten saamme nähdä, mitä Argentiinan liitto vastaa, kun pyydämme, että pelaajat kunnioittavat työtämme, jota teemme muutenkin yhdessä. Toimittajat ansaitsevat kunnioitusta, Merlo sanoi.

– Toivon, että pelaajat voivat ymmärtää tehneensä virheen. Virheitä voi tehdä. Se olisi parempi, jos sitä ei olisi tapahtunut, mutta he voivat kuitenkin myöntää tehneensä väärin. Jotkut pelkäävät käydä maailmanmestareita vastaan. Olen surullinen, mutta minua ei kiinnosta, Merlo päätti.

Lue myös:

    Uusimmat