MM-kisoissa tehtiin historiaa – asiantuntijalta kovaa kritiikkiä: "Tällä tavalla Fifa kohtelee naisia"

7:09
Katso videolta Saksan ja Costa Rican välisen ottelun maalikooste. Saksa voitti 4-2, mutta putosi silti jatkopeleistä.

38-vuotiaan Stephanie Frappartin nimi lyötiin historiankirjoihin torstaina, kun hänestä tuli ensimmäinen naistuomari, joka tuomitsee miesten MM-kisojen ottelun. SVT:n asiantuntijana toimiva entinen huipputuomari Jonas Eriksson antoi tapahtuneesta kovaa kritiikkiä, sillä hänen mielestään Frappart ei saanut samanlaisia olosuhteita otteluun kuin miestuomarit.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Frappart oli ottelun erotuomarina Saksan ja Costa Rican välisessä ottelussa. Hänellä oli tuomaritiimissään Brasilian Neuza Back ja Meksikon Karen Diaz Medina. Erikssonin mielestä ranskalaistuomari ei saanut suotuisia olosuhteita historialliseen otteluun.

– Olosuhteet ovat varsinaisesti helvetilliset. Hänet pakotettiin tuomaroimaan kahden avustavan erotuomarin kanssa, joiden kanssa hän ei ole koskaan aiemmin tehnyt töitä ja he ovat eri maista. Verrataan häntä Anthony Tayloriin, joka on tuominnut samalla tiimillä koko kauden ajan, Eriksson sanoi SVT:n lähetyksessä.

– Kieli on todella tärkeä asia. Hänelle ei anneta samanlaisia olosuhteita. Tällä tavalla Fifa (kansainvälinen jalkapalloliitto) kohtelee naisia. Se on mielestäni kuin hänet olisi kutsuttu kyynärpää edellä, Eriksson jatkoi.

Frappart on ensimmäinen naistuomari, joka on toiminut erotuomarina miesten Mestarien liigassa, Kansojen liigassa sekä Ranskan Ligue 1:ssä. 

– Se on erittäin tunteikasta, koska tämä ei ollut sellaista, mitä olisin odottanut. Se on suuri kunnia, Frappart sanoi ennen ottelua.

Saksa voitti ottelun 4-2, mutta jäi silti alkulohkoon. Ottelun maalikoosteen voit katsoa pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja