MM-finaalin erotuomari kuittasi tylysti ranskalaisen vihat – esitti paljonpuhuvan kuvan: "Eivät maininneet tästä mitään"

Argentiinan vaihtopelaajat ryntäsivät kentälle ennen 3-2-maalin syntymistä 0:11
Katso videolta: Argentiinan vaihtopelaajat ryntäsivät kentälle ennen 3-2-maalin syntymistä.

Jalkapallon miesten MM-finaalin erotuomari Szymon Marciniak on kuitannut Lionel Messin osumasta syntyneet ranskalaisten vihat. Marciniak esitti lehdistötilaisuudessa kuvan, jossa näkyy seitsemän ranskalaispelaajaa kentän puolella ennen Kylian Mbappen osuman syntymistä.

Ranskalaislehti L'Equipe kirjoitti, että Messin jatkoajalla syntynyttä johtomaalia ei olisi pitänyt hyväksyä, koska kaksi argentiinalaista vaihtopelaajaa oli kentän puolella ennen kuin pallo ylitti maaliviivan. Sääntökirjan mukaan kentällä ei saa olla ylimääräisiä pelaajia ennen kuin maali on tehty. 

– Tuomarin tulee hylätä maali, jos ylimääräinen henkilö on maalin tehneen joukkueen pelaaja, vaihtopelaaja, ulosajettu pelaaja tai joukkueen taustahenkilö, sääntökirjassa sanotaan.

Argentiinan voittoon rangaistuspotkukisan jälkeen päättyneessä ottelussa oikeutta jakanut Marciniak esitti kotimaassaan järjestetyssä lehdistötilaisuudessa kuvan, jossa näkyy useita ranskalaispelaajia kentällä ennen kuin Mbappen laukoma pallo ylitti maaliviivan.

– Ranskalaiset eivät sanoneet mitään tästä kuvasta. Tässä näkyy, että seitsemän ranskalaista on kentällä Mbappen tehdessä maalia, Marciniak sanoi toimittaja Zach Lowyn mukaan.

Marciniak sai omien sanojensa mukaan paljon kehuja Ranskasta finaalin työskentelystään.

– Hyvät ranskalaistuomarit kirjoittivat minulle. Vastaanotto oli todella hyvä. Useat jalkapalloilijat lähettivät onnitteluja ja Mbappe sanoi, että ottelussa oli erittäin hyvä tuomari. Ranskalaiset kiittivät meitä ottelun jälkeen, he olivat tyytyväisiä meihin, Marciniak sanoi The Mirrorin mukaan.

Katso pääkuvan videolta Argentiinan vaihtopelaajien ryntääminen kentälle ennen 3-2-maalin syntymistä.

Lue myös:

    Uusimmat