Lionel Messille raivostuttiin – supertähden oli pakko puolustautua

MLS-seura Inter Miamin tähtihyökkääjä Lionel Messi on selittänyt hiljattaista poissaoloaan Hong Kongissa pelatusta ystävyysottelusta yhdellä Kiinan suurimmista sosiaalisen median alustoista. 

Kiinan kansallinen media, Hong Kongin poliitikot ja paikalliset jalkopallofanit vihastuivat, kun 36-vuotias argentiinalainen jätti kyseisen ottelun väliin, mutta juoksi nurmelle vaihtopelaajana kolme päivää myöhemmin Tokiossa. 

Seurauksena Hangzhoun ja Pekingin kaupungit ilmoittivat, etteivät ne aio isännöidä jo sovittuja Argentiina-maaotteluja ensi maaliskuussa. 

Messi on nyt yrittänyt paikata tulehtunutta tilannetta. 

– Olen lukenut ja kuullut monia asioita Hong Kongissa pelatun ottelun jälkeen. Halusin nauhoittaa tämän videon ja antaa totuudenmukaisen version, jotta kenenkään ei tarvitse lukea jatkossa valheellisia tarinoita, Messi sanoi Weibo-alustalla. 

– Olen kuullut ihmisten sanovan, etten halunnut pelata poliittisten ja monien muiden syiden takia, mikä ei todellakaan pidä paikkaansa. Jos näin olisi ollut, en olisi edes matkustanut Japaniin tai vieraillut Kiinassa, kuten olen useasti tehnyt. Minulla on ollut urani alusta lähtien erittäin läheinen ja erityinen suhde Kiinaan. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Messi toisti aiemman kertomansa siitä, että hän oli sivussa 4. helmikuuta pelatusta ottelusta loitontajalihasvamman takia. 

– Vuorokautta ennen ottelua (Hong Kongissa) yritin harjoitella ja näyttäytyä harjoituksia seuraamaan tulleille ihmisille. 

– Muutama päivää myöhemmin tuntui paremmalta, ja sen takia pelasin hieman Japanissa kuntoutuakseni tulevaa varten, Messi päätti. 

MLS-kausi käynnistyy keskiviikkona 21. helmikuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat