Karu sisäpiiritieto Lionel Messin seurasta: "He ovat kusessa" – Huuhkajien Robert Taylor liipaisimella

Robert Taylor kertoi, miltä tuntui tavata Lionel Messi ensimmäistä kertaa 0:49
Robert Taylor kertoi elokuussa MTV Urheilulle, miltä tuntui tavata Lionel Messi ensimmäistä kertaa.

Lionel Messin ja Robert Taylorin tähdittämä Inter Miami joutuu tekemään merkittäviä peliliikkeitä, jotta se ei riko MLS-sarjan tiukkoja taloussääntöjä. Todennäköisesti seura joutuu myymään pelaajiaan, ja suomalaisen nimi on nostettu siirtospekulaatioissa vahvasti esiin.

The Athleticin mukaan Miami on valmis luopumaan Robert Taylorista, Gregoresta, Jean Motasta, DeAndre Yedlinistä, Sergii Kryvstovista ja Corentin Jeanista tai ainakin osasta tätä ryhmää, jotta se pysyisi MLS-liigan kokoonpanosäännösten sisällä.

Inter Miamin pitää päästä eroon kovapalkkaisista pelaajista ennen kauden ensimmäistä ottelua, joka pelataan helmikuun 20. päivä. 

– He ovat kusessa, usko minua, sanoo erään MLS-seuran urheilujohtaja Athleticin mukaan.

Tarkkoja lukuja Miamin ahdingosta ei ole tiedossa, mutta useiden lähteiden mukaan on selvää, että Miamilla palkkakatto ylittyy, jos muutosta ei nähdä.

Athletic spekuloi, että brassipelaajien Gregoren tai Motan myyminen ulkomaille olisi todennäköisintä, sillä Brasilian siirtoikkuna on edelleen auki.

Miami hankki tälle kaudelle riveihinsä Euroopan kentillä pahoja tehneen maaliruisku Luis Suarezin, keskikenttäpelaaja Julian Gresselin ja puolustaja Nicolas Freiren. Heidän lisäkseen seuran kiikarissa on nuori argentiilalaislupaus Federico Redondo, johon poltetaan lähteiden mukaan noin kahdeksan miljoonaa dollaria.

Hyökkääjälegenda Suarezin tulo joukkueeseen on Miamin faneille mielekäs uutinen, sillä Messi ja Suarez pelasivat aikanaan yhdessä Barcelonassa, ja jälki oli tuhoisaa. He voittivat Barcelonassa pelatessaan neljä Espanjan mestaruutta ja Mestarien liigan. Uruguayn supertähti on voittanut usean liigan maalipörssin. Parhaalla kaudellaan 2015–2016 hän paukutti peräti 40 rysää Barcelonalle Espanjan La Ligassa.

MLS-liigan viime vuoden palkkakatto oli 5,21 miljoonaa dollaria, ja täksi kaudeksi sen arvioidaan nousevan. Palkkakattoon ei kuitenkaan lasketa kolmen joukkueen erityispelaajan tienestejä. Inter Miamin kolme erityispelaajaa ovat tällä hetkellä Messi, Sergio Busquets ja Leonardo Campana.

Entisen jalkapallotähden David Beckhamin omistamaa Inter Miamia rangaistiin vuonna 2021, koska se rikkoi palkkasäädöksiä vuonna 2020.

Lue myös:

    Uusimmat