Lionel Messikin haltioissaan: Argentiinalla uusi sankari – "Hän on ilmiömäinen"

Maalivahti Emiliano Martinez nousi Argentiinan jalkapallosankariksi Copa American välierässä Kolumbiaa vastaan Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä.  

Martinez torjui peräti kolme kolumbialaisten rangaistuspotkua, kun välierä oli edennyt pilkkukisaan 1-1-lukemissa. Aston Villa -vahdin pelastukset varmistivat sen, että Argentiina kohtaa Brasilian maanosan mestaruusturnauksen finaalissa. 

Loppuottelu on erityinen varsinkin Lionel Messille, joka jahtaa edelleen uransa ensimmäistä suurturnaustitteliä maajoukkueessa. 34-vuotias supertähti on hävinnyt yhden MM-finaalin sekä kolme Copa-loppuottelua.  

– Ottelu oli hetkittäin vaikea. Mutta meillä on "Emi" ja hän on ilmiömäinen. Luotimme häneen. Olemme täyttäneet tavoitteemme siitä, että pelaamme täällä kaikki ottelut. Nyt menemme finaaliin, Messi kommentoi.  

Martinezin nousu Argentiinan ykkösvahdiksi on ollut rakettimainen, sillä hän debytoi maajoukkueessa MM-karsinnassa 3. kesäkuuta. Vastuuta on lisännyt Franco Armanin koronatartunta, mutta Martinez on vakuuttanut myös otteillaan: Hän on päästänyt vain kolme maalia kuudessa ottelussaan.  

– Olemme eläneet 40 päivää kuplassa ilman kontakteja muihin. Sanoimme jo ensimmäisenä päivänä, että haluamme finaaliin, ja mikä olisi parempaa kuin kohdata Brasilia sen kotikentällä. Brasilialla on loistava joukkue, mutta meillä on maailman paras joukkue ja tulemme voittamaan, Martinez uhoaa. 

Loppuottelu pelataan Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä. Copan pronssiottelussa kohtaavat Peru ja Kolumbia vuorokautta aiemmin. 

Lue myös:

    Uusimmat