Lionel Messistä Argentiinan uusi ennätysmies – "Maradona olisi ollut superonnellinen puolestani"

Lionel Messi epäonnistuu rangaistuspotkulta – Puolan tähtivahdilta jälleen upea torjunta 1:26
Rankkari VAR-tuomiolla – Lionel Messi epäonnistuu, Puolan tähtivahdilta huima pelastus.

Argentiinan tähtipelaaja Lionel Messi epäonnistui rangaistuspotkussa joukkueensa viimeisessä alkulohkopelissä Qatarissa, mutta 2–0-voitto Puolasta vei argentiinalaiset jatkopeleihin jalkapallon miesten MM-lopputurnauksessa. Neljännesvälierissä Argentiina, yksi turnauksen ennakkosuosikeista, kohtaa lauantaina Australian.

Messi on noussut Qatarissa maansa eniten MM-otteluita pelanneeksi pelaajaksi. Hänellä on koossa 22 MM-kisaottelua, kun maan takavuosien supertähti Diego Maradona pääsi urallaan 21:een.

– En tiennyt tilastosta ennen kuin hiljattain. On upeaa, että pystyy saavuttamaan tuollaisia ennätyksiä. Uskon, että Maradona olisi ollut superonnellinen puolestani. Hän suhtautui minuun aina lämpimästi ja oli tyytyväinen, jos minulla olivat asiat hyvin, Messi arvioi.

Maradonan kuolemasta tuli hiljattain kaksi vuotta.

Argentiina varmisti Puolan kaatamisella C-lohkon voiton. Messi pääsi rangaistuspilkulle ottelun 39. minuutilla, mutta Puolan maalivahti Wojciech Szczesny torjui tähden yrityksen.

Katso pääkuvan videolta VAR:n avulla tutkittu tilanne, jossa Szczesny kolhi Messin päätä sekä puolalaisen upea torjunta Messin rankkariyrityksessä.

– Olin turhautunut, etten onnistunut maalinteossa, koska maali olisi voinut muuttaa ottelun kulun. Vaikutti kuitenkin siltä, että joukkueemme vahvistui tuosta epäonnistumisesta, Messi sanoi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Joukkueen maalintekijät olivat Alexis MacAllister 46. minuutilla ja Julian Alvarez 67. minuutilla.

Argentiina hävisi MM-kisojen avausottelunsa Saudi-Arabialle, mutta löysi reitin turnauksen 16 parhaan joukkoon voittamalla Meksikon ja Puolan.

– Tavoitteen ensimmäinen osa on täytetty, Messi korosti.

Messi ei ole koskaan voittanut MM-kisojen mitalia, vaikka on yksi lajinsa kaikkien aikojen pelaajista. Mitaliin on Qatarissakin vielä matkaa.

– Tästä lähtien jokainen ottelu on vaikea. Saudi-Arabia jo osoitti meille, että mikä tahansa joukkue voi pelata hyvän ottelun ja voittaa, Messi sanoi.