Suorat sanat Cristiano Ronaldosta – entinen Juve-luotsi tunnustaa megatähden aiheuttamat haasteet: "Tämä on ongelma yhteiskunnassamme"

Cristiano Ronaldon kanssa työskenteleminen Juventuksessa oli haastavaa, italialaisen suurseuran entinen valmentaja Maurizio Sarri on tunnustanut. 

Ronaldo on pelannut Juventuksessa vuodesta 2018 lähtien, ja tuona aikana valkomustapaitojen päävalmentaja on vaihtunut jo kolmesti. Italialainen Sarri sai lähtöpassit vain yhden kauden jälkeen kesällä 2020, vaikka luotsasi seuran Serie A:n mestariksi. 

Lazio-pestin hiljattain solminut Sarri, 62, on nyt avautunut työskentelystä Ronaldon kanssa. 

– Ronaldoa ei ole helppo käsitellä, sillä hän on monikansallinen yritys, jolla on henkilökohtaisia mieltymyksiä, jotka pitää yhdistää joukkueen mieltymyksiin. Pidän itseäni parempana valmentajana kuin managerina, Sarri kommentoi Sport Italialle. 

– Mukana on myös positiivisia seikkoja, sillä Ronaldo takoo loppujen lopuksi tulosta, ja nämä tulokset ovat tärkeitä. Hän edustaa jotain seuraa isompaa, sillä hänellä on yli 200 miljoonaa seuraajaa sosiaalisessa mediassa, mutta tämä on ongelma yhteiskunnassamme. Ikävä kyllä, pelaajista puhutaan aivan liikaa ja seuroista liian vähän, Sarri summaa.  

Sarrin mielestä hänen työtään ei arvostettu Juventuksessa tarpeeksi. Putoaminen Mestarien liigan neljännesvälierissä oli iso pettymys liigamestaruuden rinnalla.   

– Voitimme Scudetton (Italian mestaruuden), mutta emme edes juhlineet sitä. Kaikki vain menivät illallisella omin päin. Liigatitteliä pidettiin itsestään selvyytenä. Mutta tänä vuonna näin heidän juhlivan 4. sijaa, joten ehkä tämä oli parempi hetki mennä Juveen. 

Ensi kaudella Juventuksen luotsina toimii Massimiliano Allegri, joka valmensi seuraa myös vuosina 2014-2019. 

Paidattomat Cristiano Ronaldo ja Kylian Mbappe veljellisissä tunnelmissa EM-trillerin kulisseissa 0:25
Paidattomat Cristiano Ronaldo ja Kylian Mbappe veljellisissä tunnelmissa EM-trillerin kulisseissa.

Lue myös:

    Uusimmat