Mainos

Lintuinfluenssaa löydetty kissoista myös Itävallassa

Viime kuun lopussa H5N1-virus siirtyi kissaan Saksassa. Kyseessä oli ensimmäinen nisäkkään saama tartunta Euroopassa. Puolassa on varmistunut, että kuolleet joutsenet menehtyivät ihmiselle vaaralliseen muotoon.

Lintuinfluenssavirusta on löydetty kissoista myös Itävallassa. Ihmiselle vaarallista H5N1-virusta on havaittu kolmessa kissassa Kaakkois-Itävallassa sijaitsevassa löytöeläintalossa, mutta terveysviranomaisten mukaan ainakin kaksi kissoista on voittanut viruksen omin avuin.

Löytöeläintalon 170 kissaa asetettiin tänään karanteeniin. Viranomaisten mukaan taloon tuotiin helmikuussa sairas joutsen, joka tartutti lintuinfluenssan 14 muuhun lintuun. Joutsenen kuoltua talo suljettiin ja myös kissatalon asukit päätettiin testata viruksen varalta.

Lintuinfluenssaa on tavattu kissasta myös aiemmin Euroopassa. Ensimmäinen havainto tehtiin helmikuun lopussa Pohjois-Saksassa Rügenin saarella, missä tautiin on kuollut useita lintuja.

Puolassa H5N1-virusta joutsenissa

Puolan viranomaisten mukaan kahdesta kuolleesta joutsenesta löydetty lintuinfluenssa on ihmisellekin vaarallista H5N1-muotoa.

- Kyllä, olemme vahvistaneet, että se todella on H5N1-muotoa. Noudatamme nyt kaikkia EU:ssa voimassa olevia menettelyjä. Näytteet lähetetään lisätutkimuksia varten brittiläiseen laboratorioon, kertoi Puolan kansallisen laboratorion varajohtaja Jan Zmudzinski.

Jo eilen Puolan televisio kertoi, että Pohjois-Puolasta kuolleina löydetyistä joutsenista oli löydetty kyseistä virusta. Vielä tuolloin maatalousministeri kykeni vahvistamaan viruksen olevan muotoa H5.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-APA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.