Mainos

Lintuinfluenssa siirtyy suoraan kanasta ihmiseen

Hongkongin ns. lintuinfluenssavirus siirtyy uusien tietojen mukaan suoraan kananpojasta ihmiseen. Maailmanlaajuisen influenssaepidemian välttämiseksi on tästä syystä on lisättävä varotoimia ja kehitettävä parempia rokotteita, varoittavat tutkijat.

Tähän asti on luultu, ettei lintuvirus pysty siirtymään suoraan linnusta ihmiseen. Kansainvälinen virologiryhmä on kuitenkin nyt todennut, että linnusta eristetty virus on hyvin samanlainen kuin H5N1-virus, joka tavattiin influenssaan toukokuussa kuolleen hongkongilaispojan hengitystiehyeistä. Jos tutkitaan näiden kahden viruksen yhteisiä piirteitä, näyttää hyvin epätodennäköiseltä, että jokin toinen laji olisi voinut olla välittäjänä, sanoo tutkija Eric Claas Rotterdamin Erasmus-yliopiston influenssakeskuksesta.

Uusia lintuinfluenssatapauksia ei ole todettu sen jälkeen kun kaikki Hongkongin kananpojat teurastettiin viime vuoden lopulla. Maailmanlaajuinen influenssaepidemia, kuten espanjantauti, joka surmasi 22 miljoonaa ihmistä vuosina 1918-20, on uusien tietojen valossa luultua todennäköisempi. Lääketieteellisessä Lancet-lehdessä julkaistut tulokset korostavat tiiviin maailmanlaajuisen valvonnan tärkeyttä, sanovat Claas ja kollegat.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.