Mainos

Lindén vaatii Yleisradiota mukaan mobiilitelevisioon

MTV3 ja Nelonen ovat jo käynnistäneet ohjelmiensa jakelun kännyköihin. Viestintäministerin mukaan tv-lupamaksuun pohjautuvien kanavien pitää olla mukana mobiilitelevisiotoiminnassa.

Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) vaatii Yleisradiota mukaan mobiilitelevisiotoimintaan.

Lindénin mukaan Ylen pitää käynnistää omien ohjelmiensa jakelu kännyköihin mahdollisimman nopeasti, jos halutaan, että mobiilitelevisiotoiminta Suomessa kehittyy.

MTV3 ja Nelonen välittävät ohjelmia jo kännyköihin.

Lindénin mielestä mobiilitelevisiolla on edessään suuria mahdollisuuksia.

- Paljon riippuu siitä, millaiset liiketoimintamallit yleistyvän palvelun tarjontaan. Joka tapauksessa nykyisen tv-lupamaksun pohjalta näkyvien kanavien tulee olla maksuttomasti katseltavissa myös mobiilitelevisiosta, Lindén sanoi Suomen audiovisuaalisen alan tuottajien Media & Message -tapahtumassa Naantalissa.

Lindén kertoi myös käynnistävänsä syksyllä laajan selvityksen viestintäkentän tulevaisuudennäkymistä.

- Selvitystä tarvitaan, koska viestintäkenttä on yhä monipuolisempi. Tietoa tarvitaan myös muun muassa Ylen tulevasta rahoitusmallista päättämisen tueksi.

Italia ja Vietnam edenneet Suomea pidemmälle

Shellin ja Nokian hallitusten puheenjohtaja Jorma Ollila uskoo mobiilitelevision näkymiin. Naantalissa puhunut Ollila ei ryhtynyt veikkamaan, miten pian televisio löytyy keskivertokansalaisen taskusta.

- Yksi vuosi on liian pieni luku, 10 vuotta liian suuri. Siis jotain siltä väliltä, hän muotoili.

Ollila pitää laadukasta ohjelmistoa mobiilitelevision menestyksen avaintekijänä. Sisällön ympärille on kuitenkin kehitettävä uusia liiketoimintamalleja, jotta bisnes kannattaisi taloudellisesti.

- Tuottajien on oivallettava, mitä mobiilitelevisiosta halutaan katsoa. Tuskin se on samaa, mitä tulee jo normaalista televisiosta. En minä ainakaan halua katsoa Tuntematonta sotilasta kännykästä.

Ollila ei nosta Suomea mobiilitelevision edelläkävijämaaksi. Kärkijoukkoihin kuuluviksi hän nimesi Italian ja Vietnamin.

Ollila pohti puheenvuorossaan myös muiden muassa median sisällön viihteellistymistä. Hän hahmotteli, että netissä nopeasti leviävät uutiset voivat pakottaa sanomalehdet joko keskittymään uutisten taustoittamiseen ja paikallisuutisiin tai viihteelliseen sisältöön.

- Itse olen enemmän klassisen journalismin kuluttaja, hän mainitsi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.