Spede Pasanen koulutti Linda Lampeniusta salaa televisiorooleihin – yhdellä kommentilla oli vakavat seuraukset

Linda Lampenius luuli olevansa menossa Oscar-gaalaan, mutta olikin yhtäkkiä Peter Nygårdin avecina: ”Siitä alkoi minun huijaukseni" 3:30
Linda Lampenius luuli olevansa menossa Oscar-gaalaan, mutta olikin yhtäkkiä Peter Nygårdin avecina: "Siitä alkoi minun huijaukseni"

Linda Lampenius vieraili sunnuntaina 1. lokakuuta Huomenta Suomen haastattelussa keskustelemassa uudesta dokumentistaan Linda. Hän kertoi Spede Pasasen kouluttaneen häntä aikoinaan "salaa" tv-työtä varten.

Viulisti Linda Lampeniuksesta, 53, julkaistaan kattavasti hänen elämästään kertova dokumentti Linda. MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 12. lokakuuta alkava neliosainen dokumenttisarja on tarina lahjakkaasta ja taitavasta viulistista, jonka elämää säestävät ristiriidat. 

Lampenius vieraili sunnuntaiaamuna 1. lokakuuta Huomenta Suomen haastattelussa keskustelemassa tulevasta dokumentistaan. Viulisti päätti jo 26 vuotta sitten, että hänen elämästään tehdään jonain päivänä dokumentti.

Lampenius ponnahti raketin lailla julkisuuteen esiinnyttyään viulistina muun orkesterin kanssa vuoden 1996 Jussi-gaalassa. Hän oli kuitenkin esiintynyt tuossa vaiheessa televisiossa jo yli vuoden verran. 

Pertti Pasanen koulutti minua salaa televisiotyötä ja kahta leffaroolia varten. Olin tuossa vaiheessa ollut jo vuoden verran televisiossa. Olin Uuno Turhapuro -televisiosarjassa, Bingolotossa ja Speden Speleissä, hän kertoi Huomenta Suomessa.

Lampeniuksen mukaan Pasanen oli nähnyt, kun hän oli soittanut viulua erään tv-ohjelman taustalla. Tuolloin Pasanen oli soittanut Lampeniukselle ja sanonut, että Lampenius tulisi olemaan hänen tiimissään ja että hän alkaisi kouluttamaan tätä.

Lampenius paljastaa, että niin kutsutun koulutuksen aikana nyttemmin edesmennyt Pertti "Spede" Pasanen antoi hänelle yhden tietyn ohjeen. 

– Hän sanoi minulle, että media on se pahin asia, mitä voi maan päällä olla. Että älä ikinä mene mihinkään haastatteluihin, hän muisteli.

Viulistin mukaan hänellä ei ollut tarkoituksenaan ponnahtaa mediahuomion keskelle vuoden 1996 Jussi-gaalaesiintymisensä kautta, mutta niin kuitenkin tapahtui.

Yksi negatiivinen kommentti

Lampenius kuvaili hänellä olevan fantastisia muistoja Pasasen kanssa tekemästään yhteistyöstä. Lampeniuksen mukaan edesmennyt viihdetaiteilija oli se henkilö, joka antoi hänelle itseluottamusta sekä ne opit, joita hän tarvitsi uskaltaakseen esiintyä tv-ruudussa. 

– Minulla oli niin huono itsetunto ja olin tosi ujo ennen sitä, Lampenius valotti.

– Hän oli aina uskomattoman korrekti, mutta hyvin suora. Hän esimerkiksi sanoi minulle, että ei sinulla voi olla tuollaista pinkkiä huulipunaa, hän nauroi.

Lampeniuksen mukaan ainoa negatiivinen asia, jonka Pasanen hänelle sanoi, oli se, että hänen pitäisi laihduttaa pari-kolme kiloa. Viulisti sairasti tuolloin syömishäiriötä ja päätyi tottelemaan Pasasen "neuvoa".

– Minä tein sen. Jos katsoo tänä päivänä pätkiä Bingolotosta, seison siinä ja soitan viulua, ja olen niin laiha. Olen ihan tikku. Se ei ollut hyvä asia, hän sanoi.

Lampenius kuitenkin uskoo, ettei Pasanen välttämättä ymmärtänyt, minkälaiset seuraukset laihdutuskommentilla olisi ja miten orjallisesti Lampenius tämän ohjetta tottelisi. Lampenius on kertonut julkisuudessa avoimesti syömishäiriöstään.

Yllä olevalla videolla Lampenius kertoo, miten luuli aikanaan olevansa menossa Oscar-gaalaan, mutta olikin yhtäkkiä liikemies Peter Nygårdin avecina.

Alta näet koko haastattelun!

Dokumentti avaa Linda Lampeniuksen vaiherikasta elämää 11:22
Dokumentti avaa Linda Lampeniuksen vaiherikasta elämää

Linda MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 12.10. alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat