Linda Lampenius muistelee Jari Sarasvuon haastattelua – heittää Ivan Puopololle: "Jos tekisit niin nyt, saisit potkut"

Linda Lampenius avaa oven elämäänsä uudessa dokumenttisarjassa 9:53
Linda Lampenius muisteli Huomenta Suomessa Jari Sarasvuon vuosia sitten tekemää haastattelua, joka johtaisi hänen mukaansa nykypäivänä juontajan potkuihin.

Linda Lampenius kertoi Huomenta Suomessa uudesta dokumentistaan Linda. 

Viulisti Linda Lampenius vieraili Huomenta Suomessa 19. syyskuuta kertomassa pian julkaistavasta dokumenttisarjastaan Linda

Lampenius kertoi, että päätti jo 26 vuotta sitten, että hänen elämästään tehdään vielä joskus dokumentti. Nyt se hetki on koittanut. 

– Olin kesällä vuonna 1997 Andrew Lloyd Webberin linnassa ja silloin oli jo tapahtunut kaikenlaista. Mietin itsekseni, että tämä on niin käsittämätöntä, että miten tämä pikku Linda täällä mukana kaikessa hulluudessa. Silloin päätin, että minun täytyy jatkaa tätä kuvaamista, jonka olin aloittanut silloin, kun minut vietiin Peter Nygårdin luo, Lampenius muistelee. 

Lampenius kertoo, että haluaa dokumenttinsa avulla raottaa ovea siihen, millaista oli elää naisena kaiken tuon hullunmyllyn keskellä. Hän haluaa esittää tämän puolen erityisesti niille naisille, jotka tälläkin hetkellä joutuvat taistelemaan oikeuksiensa puolesta. 

– Kaikista tärkein syy tässä on ollut se, että haluan näyttää, millaista se elämä silloin oli. Miksi moni nainen on ollut hiljaa siihen aikaan ja miksi minäkin varoitin muita naisia, Lampenius kertoo ja viittaa liikemies Peter Nygårdiin. 

Lampenius nostaa esiin myös Jari Sarasvuon aikoinaan tekemän haastattelun, jossa Sarasvuo valitteli, että Lampenius joutuu tulemaan haastatteluun vaatteet päällä. 

– Tänä päivänä, jos sinä esittelisit minut niin, saisit täältä potkut, Lampenius sanoo häntä haastatelleelle Ivan Puopololle

Puopolo kysyy, miten Lampenius suhtautui tuolloin Sarasvuon esittelyyn.

– Silloin elin naisena sellaisessa luulossa, että näin se vain on. Meidän pitää vain tässä hymyillä vieressä, vaikka totta kai se sattui, Lampenius muistelee.

Haastattelussa Lampenius kertoo myös siitä, kuinka Peter Nygård käyttäytyi häntä kohtaan ja missä vaiheessa hän tajusi, että kaikki ei ole ihan normaalia. Katso koko haastattelu videolta!

MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 12.10. alkava neliosainen dokumenttisarja Linda on tarina lahjakkaasta ja taitavasta viulistista, jonka elämää säestävät ristiriidat. 

Linda MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 12.10. alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat