Liikkujan tärkeimmät varusteet – omistathan nämä?

Liikunta on äärimmäisen tärkeä osa terveellistä elämäntapaa, mutta kukin liikuntalaji asettaa myös omat vaatimuksensa varusteille, mutta mitkä varusteet jokaisen liikkujan vaatekaapista tulisi löytyä?

Hyvin istuvat urheiluliivit, laadukkaasta materiaalista valmistettu paita ja oikeanmittaiset housut – liikuntavarusteisiin on syytä panostaa, jos mielii saada suorituksista maksimaalisen hyödyn. Poimi vinkit ja varmista, että vaatekaapistasi löytyvät kaikki tärkeimmät varusteet lajiin kuin lajiin!

Urheiluliivit

Jokaisen naisen on ensisijaisen tärkeää liikuntaharrastuksen aloittamista miettiessään panostaa hyvin istuviin urheiluliiveihin. Kun liivit tukevat hyvin povea, eivät kiristä ja ovat parhaimmillaan upean näköiset, on lenkkipolulle tai salille helpompi lähteä ilman huolta epämukavasta olosta. Parhaimmillaan urheiluliivit voivat lisätä itseluottamusta edistämällä hyvinvointia.

Urheilullisia paitoja

 

Parhaat paidat urheiluun ovat tyköistuvia ja valmistettu kestävästä materiaalista: laadukas materiaali tukee juuri sopivasti silloin, kun ylle on valittu tyköistuva koko. Myös miesten on syytä pitää mielessä, että urheiluun tarkoitettujen aluspaitojen ei ole syytä olla turhan väljiä, sillä laadukkaan materiaalin ominaisuudet ovat parhaimmillaan silloin kun kangas on sopivasti kosketuksissa ihon kanssa.

Huppareita

Liikuntatuokiota varten on tärkeää varautua myös lämmittävillä vaatteilla – silloinkin kun ulkona on lämmin. Kun suoritus on ohi, on tärkeää, että käsien ulottuvilla on esimerkiksi tarpeen tullen lämmin huppari tai muu puuvillainen paksumpi paita. Vetoketjullinen päällyspaita on kaikkein helpoin kiskaista kiinni liikuntasuorituksen jälkeen.

Hyvät sukat

Sukat ovat pieni osa liikunnallista asukokonaisuutta, mutta pahimmillaan tämä pieni osa voi pilata koko treenin. Varrettomat sukat kiertyvät helposti rullalle kengät sisällä ja liian paksut urheilusukat saattavat saada oikeankokoisetkin kengät tuntumaan aivan liian pieniltä. Laadukkaissa urheilusukissa on usein ominaisuuksia, jotka suojaavat jalkaa hikoilun aiheuttamilta rakkuloilta. Hyviin urheilusukkiin sijoittaminen voi parhaimmillaan lisätä liikunnan nautintoa.

Sopivat housut

Tänä päivänä urheiluhousuja on tarjolla kaikissa mitoissa mikromallista pitkälahkeisiin ja tarjonta kannattaa miettimättä käyttää hyväksi, sillä kuhunkin liikuntalajiin sopiva housujen lahjemitta tuo lisämukavuutta lajiin kuin lajiin. Kesähelteellä mikroshortseissa saattaa olla mukavin juosta ulkona ja spinningissä pyöräilyshortsin lahkeenmitta on monesta kaikkein mukavin. Kannattaa ottaa huomioon myös se, että vaikka capri-lahkeet olisivat mukavan aerobic-tunnilla, voi polven taakse taittuva kangas olla epämukava sellaisella ryhmäliikuntatunneilla, joilla pääpaino on jalkatyöskentelyssä. Tästä syystä monien eri liikuntalajien parissa viihtyvät panostavat useisiin erilaisiin liikuntahousuihin.

Oikeanlaiset kengät

Jos lenkkeily on unohtunut harrastus, joka olisi tarkoitus elvyttää, on huono idea lähteä juoksemaan ikivanhoissa tennareissa. Urheilukenkiä tehdään eri lajeja varten hyvästä syystä: eri tarkoituksiin tehdyt kengät tukevat jalkaa kunkin lajin asettamien vaatimusten mukaisesti. Jalkojen terveyden nimissä on tärkeää valita kengät harrastuksen mukaan. Myös ulko- ja sisäliikuntaa varten on hygieniasyiden rinnalla tärkeää olla eri kengät, sillä erilaiset olosuhteet asettavat jaloille ja sitä kautta myös kengille erilaisia vaatimuksia.

Takki

Kun puhutaan liikkumisesta ulkona, on yksi tärkeimmistä varusteista viileämmällä kelillä takki, joka täyttää valitun liikuntalajin asettamat vaatimukset. Kelistä ja liikuntalajista riippuen on hyvä pohtia etukäteen, olisiko takin materiaalin tärkeä hengittää vai ei. Myös takin lämmittävyys ja materiaalin mahdollinen vedenkestävyys olisi syytä ottaa huomioon.

Lue myös:

    Uusimmat