Mainos

Liikenneratsia paljasti lasten turvallisuuden laiminlyöntejä

Euroopan liikennepoliisijärjestön Tispolin helmikuussa järjestämä autoratsia paljasti pöyristyttäviä puutteita lasten liikenneturvallisuudessa.

Valvontaviikolla jäi järjestön 22 jäsenmaissa kiinni yli 142 000 henkilöä, jotka eivät käyttäneet auton turvavälineitä. Joukossa oli yli 4 000 tapausta, joissa vanhemmat laiminlöivät lapsen turvalaitteen käytön.

Turvalaitteiden käyttö pelastaisi Tispolin mukaan Euroopassa vuosittain yli 10 000 ihmisen hengen.

Suomessakin parantamisen varaa

Suomen poliisin antamista lähes 3200 rikesakosta 44 kirjoitettiin vanhemmille, jotka eivät huolehtineet lastensa turvalaitteiden käytöstä.

Liikkuvan poliisin tiedottaja ylikonstaapeli Jussi Pohjonen muistuttaa, että alle 15-vuotias henkilö ei ole rikosoikeudellisesti itse vastuussa laiminlyönnistä. Jos huoltaja on mukana autossa, rangaistus annetaan hänelle. Jos huoltaja ei ole mukana, kuljettajaa rangaistaan.

- Lapsen turvalaitteen pitäisi olla lapsen kokoon ja kehitystasoon sopiva: vauvalle turvakaukalo ja vähän isommalle turvaistuin. Isompi lapsi voi tarvita vielä korotuspalan takapuolensa alle, jolloin hän nousee sen verran ylemmäs, että voi käyttää auton turvavyötä. Vanhimmat lapset voivat varmaan käyttää jo pelkästään auton omia turvavöitä, ylikonstaapeli Pohjonen pohtii.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.