Mainos

Liikenneliitot ärähtivät alv:n noususta

Linja-autoliitto ja Liikenneliitto vastustavat valtiovarainministeriön esitystä joukkoliikenteen arvonlisäveron korottamisesta kuudesta kahdeksaan prosenttiin.

Tämänpäiväisessä kannanotossaan Linja-autoliitto toteaa, että nykyisen kuuden prosentin ylittävä arvonlisävero joudutaan siirtämään asiakkaiden maksettavaksi. Yhdessä dieselpolttoaineen veronkorotuksen kanssa kustannuspaineeksi on alustavasti arvioitu noin kolme prosenttia.

Yksittäisen matkustajan lisäksi korostuksista joutuvat Linja-autoliiton mielestä kärsimään myös kunnat, joille on odotettavissa noin 70 miljoonan markan lisäkustannukset. Linja-autoliiton mielestä hinnankorotukset uhkaavat myös bussialan viime vuosien myönteistä kehitystä. Matkustajamäärät ovat nousseet parin vuoden ajan.

Myös Liikenneliitto tuomitsee korotuksen

Joukkoliikenteen käyttäjien etua valvova Liikenneliitto tuomitsee niin ikään joukkoliikenteen arvonlisäveron nostamisen. Liitto huomauttaa, että pääministeri Paavo Lipposen hallitus lupasi ohjelmassaan säilyttää joukkoliikenteen arvonlisäveron nykyisellään.

Liikenneliitto kummasteli tänään sitä, että korotusta perustellaan EU:n vaatimuksilla arvonlisäverokantojen vähentämiseksi. Liikenneliiton mielestä EU:n puolelta ei ole paineita siihen ainakaan tällä hallituskaudella. Liitosta huomautetaan myös, että joukkoliikenteen arvonlisävero on EU:ssa keskimäärin viisi prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.