Mainos

Liikanen avoin IMF-yhteistyölle - katso haastattelu

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen pitää mahdollisena, että keskuspankit ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF voisivat olla yhteistyössä velkakriisin ratkaisemisessa.

Liikanen sanoo MTV3:n haastattelussa olevansa avoin IMF-yhteistyölle.

- Meidän kantamme on avoin ja ehkä positiivinenkin, kunhan sekä valuuttarahaston että meidän kaikkien sääntöjä noudatetaan, EKP:n neuvostossa istuva Liikanen sanoo.

Keskuspankkien ja valuuttarahaston yhteistyötä on pidetty tärkeänä keinona, jolla Euroopan keskuspankki voisi osallistua entistä vahvemmin kriisimaiden tukemiseen. EKP ei voi ostaa suoraan euromaiden velkoja, sillä keskuspankin säännöt kieltävät sen.

Liikanen muistuttaa, että keskuspankeilla on hyviä kokemuksia yhteistyöstä valuuttarahaston kanssa. Esimerkiksi Suomen Pankki on ollut osakkaana IMF:ssä 1950-luvulta lähtien.

- IMF:llä on kriisitilanteissa suuri etu, koska sillä on suuri luottamus ja uskottavuus. Ja toisaalta sillä on kokemusta rahoituksen ehdollisuudesta ja kaiken tälläisen määräaikaisen rahoituksen pitää olle ehdottamasti ehdollista, Liikanen arvioi.

Monet sijoittajat pettyivät, koska Euroopan keskuspankki ei käynnistänyt torstaina massiivista valtioiden velkapapereiden ostamista. Liikanen vastaa tähän lyhyesti.

- Jokaisen maan on saatava oma julkinen taloutensa itse kuntoon. Italia on nyt edennyt merkittävästi, muiden pitää edetä samalla tiellä, hän linjaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.