Liigan kurinpito lätkäisi tuntuvan pelikiellon Tappara-puolustajalle

Tapparan puolustaja Tuukka Mäntylä on saanut kolmen ottelun pelikiellon Liigan kurinpidolta.

Mäntylä taklasi lauantain Tappara-Sport-pelissä Sportin Valtteri Viljasta niin, että Viljasen pää osui laitaan.

Ottelun tuomaristo ei antanut tilanteesta jäähyä, mutta päävideotuomari vei tapauksen kurinpitodelegaatiolle.

– Videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Mäntylä lähtee paineistamaan kiekollisena hyökkäävää Viljastä tämän ylitettyä Tapparan siniviivan. Mäntylä paineistaa Viljasta ensin voimakkaalla käsille tulevalla huitaisulla ja pelaajien mennessä kohti sivulaitaa siten, että Mäntylä on osittain Viljasen selässä. Tämän seurauksena Mäntylä saa horjutettua Viljasen tasapainoa siten, että Viljanen lähtee kaatumaan kohti laitaa. Tässä vaiheessa Mäntylän käsi on Viljasen niskassa ja Viljasen kaatuessa laitaa päin Mäntylä runnoo kädellään Viljasen pään laitaa vasten, kurinpitoraportissa todetaan.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että Mäntylän aiheuttama Viljasen kaatuminen päin laitaa ja siinä tapahtuva vastustajan pään runnominen laitaan täyttää säännön 124 tarkoittaman vastustajan päähän kohdistuneen taklauksen tunnusmerkistön. Lisäksi Mäntylän aiheuttaman Viljasen kaatuminen laitaa päin täyttää laitataklauksen tunnusmerkistön.

Kurinpitodelegaation mukaan Mäntylän toimintaa ei voida arvioida tarkoitukselliseksi vastustajan pään runnomiseksi laitaan ja vahingoittamisyritykselle. Delegaation mukaan Mäntylä on kuitenkin toiminnallaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa ja tämän takia hänelle tulee määrä rangaistus.

Lopputuloksena Mäntylälle määrättiin kolmen ottelun pelikielto.

Mäntylä on sivussa perjantain SaiPa-Tappara-, lauantain Tappara-JYP- ja ensi tiistain Tappara-KalPa-otteluista.

Lue myös:

    Uusimmat