Mainos

Lihavuus voi tulla kalliiksi lentomatkustajalle

Ranskalais-hollantilainen lentoyhtiö Air France-KLM kertoo, että ylilihavat matkustajat joutuvat maksamaan lentolipustaan ylimääräistä. Läskimaksun joutuu maksamaan, jos ei mahdu yhdelle istuimelle ja lento on loppuunmyyty.

- XL-kokoiset lentomatkustajat joutuvat maksamaan 75 prosentin lisämaksun, jos he tarvitsevat enemmän tilaa kuin yksi istuin tarjoaa, kertoo yhtiön tiedottaja Monique Matze.

Tavallinen turistiluokan istuin on 43 senttiä leveä, pitkillä lennoilla 44 senttiä. Uutta käytäntöä perustellaan turvallisuussyillä.

- Meidän on varmistettava, että selkänojia voidaan säätää vapaasti, ja että kaikki matkustajat voivat käyttää turvavöitä normaalisti, sanoo Matze.

Tavanomaista ylipainoa lihavammat matkustajat saavat lisämaksun takaisin, jos lento ei ole loppuunmyyty. Maksun maksamalla he varmistavat itselleen matkustusmukavuutta ja turvallisuutta, selvittää yhtiö tiedottajansa suulla.

Uusi käytäntö astuu voimaan Air France-KLM:n lipunmyynnissä helmikuun alussa ja käytännössä lentokoneissa huhtikuun alusta lukien.

Finnairilla kahdesta paikasta maksettava

Suomessa ylipainoiset matkustajat ovat joutuneet maksamaan kahdesta penkistä jo pitkään.

- Jos matkustaja ei mahdu yhteen tuoliin, viereisestä tuolista veloitetaan. Hän voi varata itsellensä tuolit etukäteen, selventää talousviestinnästä vastaava johtaja Taneli Hassinen Finnairilta.

- Jos kuitenkin vasta koneessa huomataan, ettei matkustaja mahdu yhdelle tuolille, hänet sijoitetaan mahdollisuuksien mukaan jollekin toiselle paikalle istumaan.

Koneen ollessa täysi erikoiskohtelua vaativa asiakas joudutaan siirtämään toiselle lennolle, jossa hänellä on mahdollisuus saada käyttöönsä ylimääräinen penkki. Tällaisia tilanteita syntyy Finnairin lennoilla äärimmäisen harvoin.

Penkkien leveydet ovat pysyneet vuosikaudet samana, Hassinen toteaa. Myöskään penkkiväli ei ole pienentynyt reittilennoilla, ainakaan merkittävästi.

- Finnairilla ei ole markkinoiden pienin penkkiväli, eikä suurinkaan. Olemme keskivaiheilla, Hassinen arvioi.

Finnairin lomalentojen penkkivälit ovat sen sijaan pienempiä. Penkkiväliä pienennetään matkanjärjestäjän toiveiden mukaan.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.