Lihavan kissan jumppavideosta jättihitti – tähän moni samaistuu: ”Tuo tuossa on toteemieläimeni”

Moni on pitänyt liikalihavan kissan treenivideota hyvin samaistuttavana, sillä kukapa ei joskus olisi halunnut itkeä juoksumatolla.

Yhdysvaltalainen 8-vuotias Cinderblock kissa kävi jo kerran lähellä kuolemaa. Cinderblockin entinen omistaja ei pystynyt pitämään huolta kissastaan, minkä vuoksi hän oli vienyt yli 11-kiloisen lemmikkinsä lopetettavaksi.

Omistaja kärsi terveysongelmista ja piti huolta dementoituneesta isästään, Northshoren eläinsairaalassa työskentelevä eläinlääkäri Brita Kiffney kertoo CNN:lle.

Eläinlääkäri ei pystynyt lopettamaan Cinderblockia ja pyysi omistajalta lupaa ottaa kissa huomaansa. Omistaja myöntyi ja niin ylipainoiseksi dementoituneen isän syöttämisen vuoksi paisunut Cinderblock sai uuden kodin.

Vaikka Cinderblock näin onnistui välttämään lopettamisen, tulisi kissan laihduttaa, jotta kuolemanvaara ei vaanisi nurkan takana.

Ihmiset löysivät Cinderblockista toteemieläimensä

Alkoi Cinderblockin kuntokuuri. Eläinsairaala jakoi Facebookissa videon, jossa Cinderblock liikuttelee juoksumatolla laiskanoloisesti yhtä tassuaan samalla valittavasti moukuen.

Videota on katsottu tätä kirjoittaessa jo yli 2,3 miljoonaa kertaa. Moni ihminen on samaistunut kissan välittämään tunteeseen.


Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Alex Plante innostui piirtämään oman versionsa Cinderblockista. Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

– Tunnen tuskasi tyttö! Tältä minusta tuntuu, kun kävelen aamuviideltä sateessa, eräs kommentoi videota Facebookissa.

– Tuo tuossa on toteemieläimeni, toinen toteaa.

Myös videon innoittamana kuvan Cinderblockista piirtänyt Alex Plante uskoo, että syy kissan suosioon piilee siinä, että jokainen on joskus halunnut itkeä juoksumatolla.

– Luulen, että siitä on tullut viraalihitti, koska se on kaikkein samaistuttavin kissa, jonka olen ikinä nähnyt, Plante kertoo CNN:lle

Kissan ylipaino ei ole leikin asia

Pulskanpuoleinen kissa saattaa olla ihanan pehmeä puristeltava ja suloinen näky, mutta kissan ylipaino ei ole leikin asia. Liikakilot altistavat kissan lukuisille sairauksille, kuten hengityselinsairauksille, sydän- ja verenkiertoelimien sairauksille sekä sokeritaudille.

Kissaa tunnustelemalla voi selvittää, onko lemmikin turkin alle kertynyt turhan paljon rasvakerrosta – lue ohjeet kissan ylipainotestiin tästä.

Ylipainoisen kissan laihdutus perustuu energian kulutuksen kasvattamiseen ja energian saannin pienentämiseen.

Laihdutuskuurilla olevaa kissaa tulee ruokkia säännöllisesti, 3–4 kertaa päivässä pienin annoksin. Sopiva laihdutusruoka sisältää vähän hiilihydraatteja ja paljon valkuaista.

Sisäkissan aktiivisuutta voi lisätä lenkittämällä lemmikkiä valjaissa. Sisätiloissa aktiivisuutta voi lisätä leikkimällä kissan kanssa esimerkiksi kissojen rakastamalla laserosoittimella.

Miksi kissa kehrää? 1:50
Tiedätkö, miksi kissa kehrää? Katso vastaus videolta!

Lue myös:

    Uusimmat