Mainos

Libyan valtiontelevisio: Väitteet joukkomurhista valetta

Libyan valtiontelevisio tyrmää väitteet, joiden mukaan turvallisuusjoukot olisivat viime päivinä tappaneet joukoittain mielenosoittajia.

- Sanotaan, että joukkomurhia on tapahtunut useissa Libyan kaupungeissa ja kylissä. Meidän tulee taistella näitä huhuja ja valheita vastaan, ne ovat psykologista sodankäyntiä, luki al-Jamahirija 2 -kanavalla pyörineessä tiedotteessa.

Libyan johtaja Muammar Gaddafi esiintyi yöllä lyhyesti kansallisessa televisiossa ja kertoi olevansa edelleen maassa. Hän syytti ulkomaista mediaa pahansuopien huhujen levittämisestä.

Pääkaupungissa Tripolissa aamu on silminnäkijöiden mukaan valjennut melko rauhallisena. Eilen hävittäjälentokoneiden kerrottiin tulittaneen mielenosoittajia kaupungissa, mutta varmaa tietoa tilanteesta ei ole saatu.

Maltalaislähteiden mukaan kaksi libyalaista hävittäjälentäjää loikkasi illalla Maltalle, koska he eivät halunneet tappaa siviilejä.

YK:n turvallisuusneuvosto pui tänään Libyan kriisiä libyalaisdiplomaattien pyynnöstä. Useita Libyan suurlähettiläitä on eronnut vastalauseena Gaddafin hallinnon väkivaltaisuuksille.

Ihmisoikeusjärjestöt arvioivat, että viime viikolla alkaneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut jopa 400 ihmistä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.