Mainos

Libyan hiv-tuomioista uusi oikeuskäsittely

Jo vuonna 1999 vangittuja hoitajia ja lääkäriä syytetään siitä, että he olisivat levittäneet libyalaislapsiin hi-virusta. Heidät tuomittiin viime vuonna kuolemaan, mutta he valittivat tuomiosta.

Libyan korkein oikeus kumosi tänään hi-viruksen tartuttamisesta syytettyjen bulgarialaishoitajien ja palestiinalaislääkärin kuolemantuomiot, kertoivat oikeuden edustajat. Samalla korkein oikeus määräsi, että tapaus menee uudelleen käsiteltäväksi alempaan oikeuteen.

Viittä hoitajaa ja yhtä lääkäriä syytetään siitä, että he olisivat levittäneet satoihin libyalaislapsiin hi-virusta. Heidät tuomittiin viime vuoden toukokuussa kuolemaan, mutta he valittivat tuomiosta. Hoitajat ja lääkäri ovat istuneet vankilassa vuodesta 1999.

Oikeus on hyväksynyt valituksen ja määrää, että uusi oikeuskäsittely tapahtuu Benghazin tuomioistuimessa, oikeus anoo lausunnossaan.

Benghazin sairaalassa työskennelleet hoitajat ja lääkäri pidätettiin vuoden 1999 alussa. Heidät todettiin viime vuonna oikeudessa syyllisiksi hivin saastuttamien verituotteiden antamiseen libyalaisille lapsille sairaalassa niin, että 426 lasta sai viruksen. Kymmeniä heistä on kuollut aidsiin.

Tuomittujen valitus perustui joidenkin länsimaisten asiantuntijoiden todistukseen, jonka mukaan tartuntojen syynä olivat sairaalan epähygieeniset olot. Syytetyt vakuuttivat oikeudenkäynnin aikana syyttömyyttään.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.