Li Andersson hallituksen eroon kulminoituneesta kriisistä: "Totta kai tällainen jättää haavoja – etenkin sosiaalidemokraattien ja keskustan välille"

10:36
Li Andersson puhui Huomenta Suomessa PISA-tuloksista sekä hallituskriisin käänteistä.

Opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi hallituskriisiä Huomenta Suomessa.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) jätti eilen tiistaina 3. joulukuuta hallituksensa eronpyynnön presidentti Sauli Niinistölle. Niinistö hyväksyi pyynnön.

Rinne päätti erota tiistaina sen jälkeen, kun oli saanut keskustan perustelut siitä, miksi hän ei enää nauti hallituskumppanin luottamusta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson kertoi Huomenta Suomessa millaisen särön episodi on jättänyt hallituspuolueiden välille.

– Totta kai tällainen prosessi jättää haavoja, etenkin sosiaalidemokraattien ja keskustan välille, jotka ovat tämän ison kiistan käyneet, Andersson sanoo.

– Pidän kuitenkin tärkeänä, että kaikki puolueet ovat selvästi linjanneet olevansa sitoutuneita hallitusohjelmaan, josta on yhdessä sovittu. Toivon, että tie eteenpäin lähtee asioiden pohjalta, koska ne ovat se syy, joka yhdistää ja jonka takia tässä hallituskokoonpanossa ollaan.

Keskustaa lukuun ottamatta muut hallituspuolueet kertoivat viikonlopun kohun keskellä luottavansa pääministeri Rinteeseen.

– No keskusta on nyt myöskin tuonut julkisuuteen, tai syyt vuotivat julkisuuteen, miten se nyt menikään, minkä pohjalta he päätöksensä tekivät, Andersson toteaa.

– Luotan siihen, että viime kädessä keskustan äänestäjät ja suomalaiset arvioivat, olivatko perustelut riittävät.

Li Andersson uskoo suomalaisten kaipaavan jo sitä, että hallitus pääsisi tekemään konkreettista työtään.

– Uudistuksia ja sitä politiikkatyötä. Hyvänä esimerkkinä PISA-tulokset, mitä ne osoittavat koulutusjärjestelmän osalta, Andersson linjaa.

– Tällainen valtataistelu eri puolueiden ja henkilöiden välillä on se piirre politiikassa, joka minun kokemukseni mukaan kaikkein eniten vieraannuttaa ihmisiä siitä.

Katso Li Anderssonin haastattelu Huomenta Suomessa artikkelin yläosassa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja