Li Andersson hallituskohusta: "Olisi tervettä vaihtelua Suomessa, että meillä olisi hallitus, joka suostuisi istumaan kauden loppuun"

9:50
Li Andersson puhui hallituskohusta MTV Uutisten Uutisextrassa

Hallituksen ympärillä velloo kohu sisäisistä ristiriidoista ilmastokokouksen alla. Helsingin Sanomien mukaan vihreät ja keskusta ottivat ilmastolinjauksista yhteen ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo marssi Kesärannasta ulos. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on harmistunut tilanteesta. 

– Itse keskityn näihin asioihin ja luulen, että suomalaiset ovat myös kiinnostuneita asioista ja meidän konkreettisista toimenpiteistä kuin juoruiluun perustuvista vuodoista, kuka on riidoissa kenenkin kanssa, Andersson sanoo.

MTV:n Uutisextrassa vieraillut opetusministeri vakuuttelee, että hallitus on toimintakykyinen.

– Totta kai aina, jos on viisi eri puoluetta hallituksessa, eri kantojen ja näkemysten välillä on yhteensovitettavaa. Minusta hallitus on yhtenäinen tällä hetkellä ja pystynyt saamaan aikaan paljon isoja asioita lyhyessä ajassa.

Andersson ei pidä keskustaa rasitteena

Anderssonin oman puolueen lehti Kansan Uutiset on nostanut tässä kuussa esiin kovaa kritiikkiä hallituskumppani keskustaa kohtaan.

Reippaasti otsikoidun jutun mukaan ”Keskusta on rasite hallituksessa” ja valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) verolinjaa pitäisi haastaa. Anderssonin mukaan kyseessä ei ole puolueen ministeriryhmän, vaan lehden oma näkemys.

– En pidä keskustaa rasitteena, eikä ole reilua yksilöidä joitain puolueita hallituskoalitiossa, jonka kuitenkin pitää keskenään löytää yhteisymmärrys asioista. Vasemmistoliiton pää-äänenkannattaja Kansan Uutiset on journalistisesti riippumaton lehti ja siltä osin tämä edustaa Kansan Uutisten, ei minun tai ministeriryhmän kantaa.

Koko kauden istuva hallitus olisi tervettä vaihtelua

Uuden hallituksen nimityspäivänä presidentti Sauli Niinistö totesi pääministeri Sanna Marinille (sd.), että edellisen hallituksen sisäiset erimielisyydet kävivät liian syviksi.

Politiikan kulisseissa spekuloidaan jo, istuuko Marinin hallitus koko kauden. Hallituksen vaikeimmat väännöt ilmasto- ja työllisyystoimista ovat vasta edessä. Samaan aikaan erityisesti vihreiden Maria Ohisaloon ja keskustan Katri Kulmuniin kohdistuvat kovat paineet puolueiden kentältä.

Anderssonin mukaan ainakin vasemmistoliitto on sitoutunut siihen, että hallitus pitää rivinsä kasassa loppukauden.

–Minusta olisi tervettä vaihtelua Suomessa, että meillä olisi hallitus, joka suostuisi istumaan ihan kauden loppuun. Hallitus olisi valmis löytämään yhteisen näkemyksen niin monissa kysymyksissä, että se pysyy myös kasassa.

Antti Rinteen hallitus kaatui joulukuun alussa, kun keskusta menetti luottamuksensa pääministeriin. Keskustan Juha Sipilä puolestaan kaatoi oman hallituksensa sote-kiistojen vuoksi ennen kevään 2019 eduskuntavaaleja.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja