Lewis Hamiltonin hylkäyspäätöksestä uusi paljastus – tämän takia Valtteri Bottaksen auto läpäisi seulan

Mercedeksen Lewis Hamilton oli viime viikonloppuna Brasiliassa dramaattisten vaiheiden keskellä. Perjantain aika-ajossa parasta vauhtia pitänyt Hamilton tiputettiin joukon hännille, kun hänen autonsa avattavan takasiiven järjestelmä paljastui laittomaksi. Koko hylkäystapauksesta on tullut ilmoille kovia paljastuksia.

Hamiltonin takasiivestä havaittiin poikkeamia kansainvälisen autoliiton FIA:n teknisen delegaation tarkistuksessa. F1:n seitsenkertaisen maailmanmestarin aika-ajosuoritus hylättiin, koska hänen avattava takasiipi aukesi liikaa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoi jo aiemmin, että sääntörike oli minimaalinen. Wolffin mukaan takasiipi aukesi 0,2 millimetriä liikaa.

– Uskomatonta, Wolff hämmästeli.

Qatarissa Mercedes-pomo toi uutta valoa tapaukseen.

– Wolffin mukaan Mercedes sai tutkinnassa olleen takasiiven takaisin FIA:lta ja vahvisti, että siiven kaksi ruuvia olivat löystyneet aika-ajon aikana. Se johti poikkeamiin, F1-toimittaja Adam Cooper viestitti.

Wolff epäili jo aiemmin, että ruuvien löystyminen ei antanut Hamiltonille minkäännäköistä etua, vaan pidemminkin vika haittasi häntä.

Siiven vioittuminen selittää myös sen, miksi Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen takasiipi läpäisi tarkistuksen.

Hamilton nousi sprinttikilpailun aikana joukon hänniltä peräti viidenneksi. Hamilton voitti sunnuntain kisan, vaikka hän starttasi siihen vasta ruudusta kymmenen.

Lue myös:

    Uusimmat