Lewis Hamiltonilta vietiin makea palkinto – Mercedeksen selityksissä kitkerää sävyä

Tulosruutu: Max Verstappen taas ykkönen – hylkäyksistä draamaa Yhdysvaltojen F1-kisaan.

Pomppuinen rata oli Mercedeksen F1-tiimin teknisen osaston mielestä isossa osassa tallin tähtikuskin Lewis Hamiltonin hylkäyksessä Yhdysvaltojen GP:ssä.

Hamilton ajoi toiseksi Texasin Austinissa viime viikonloppuna, mutta brittitähden suoritus hylättiin, kun Mercedes-auton pohjalevy osoittautui liian kuluneeksi GP:n jälkeisessä tarkastuksessa. Kuudentena ruutulipun alittanut Ferrarin Charles Leclerc koki saman kohtalon.

Mercedeksen insinööripomo Andrew Shovlin selvitti Hamiltonin hylkäyksen syitä medialle. 

– Auton säätövalinnat ovat aina haastavia sprinttikisaviikonloppuna, sillä harjoitusaikaa on vain tunti. Tämä vielä korostuu COTA:n tyyppisellä pomppuisella radalla. Lisäksi meillä oli uusi päivityspaketti, Shovlin luetteli. 

– Loppujen lopuksi tällä ei ole merkitystä, sillä muut onnistuivat tässä ja me emme. Säännöissä ei ole liikkumavaraa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff oli pettynyt hylkäyksestä – varsinkin, kun Ferrari kavensi sen seurauksena eronsa valmistajien MM-kakkoseen Mercedekseen 22 pisteeseen ja Hamilton menetti asemiaan taistossa kuljettajien MM-sarjan toisesta sijasta. Kautta on jäljellä neljä kisaa. 

Myös Wolff mainitsi pomppuisen radan.

– Emme ajaneet autolla harjoituksissa samanlaisella polttoainelastilla kuin kisassa. Kun tämän yhdistää näinkin pomppuiseen rataan ja kisassa käytettyihin ajolinjoihin, pohjalevyn kuluminen oli suurempaa kuin odotimme, Wolff summasi.

F1-kausi jatkuu Meksikossa tulevana viikonloppuna.  

Lue myös:

    Uusimmat