FIAn päätös julki! Verstappen–Hamilton-tapaus on loppuunkäsitelty

Red Bullin tähtikuljettaja Max Verstappen selviää ilman rangaistusta puolustusliikkeistään Mercedeksen Lewis Hamiltonia vastaan. Kansainvälinen autoliitto FIA kuuli asianosaisia torstaina ja ilmoitti päätöksensä tänään, kauden kolmanneksi viimeisen kisan Qatarin GP:n ensimmäisenä ajopäivänä.

FIAn tuomaristo ei myöntänyt Mercedekselle oikeutta asian uudelleenkäsittelyyn. Tuomaristo katsoi, että Mercedeksen esittämä todistusaineisto, kuvakulma Verstappenin autosta eteenpäin oli paitsi uusi ja olennainen myös sellainen, ettei sitä ollut saatavilla alkuperäisen päätöksen aikaan. Tuomariston mukaan todistusaineisto ei kuitenkaan ollut merkittävä, ja siksi uudelleenkäsittelyä ei myönnetty.

Sääntöjen mukaan uudelleenkäsittely edellyttää, että kaikki edellä mainitut vaatimukset todistusaineistosta täyttyvät.

Kohutapaus sattui viime viikonlopun Brasilian GP:ssä. Verstappen puolusti johtoasemaansa tulisesti Hamiltonia vastaan 48. kierroksella, minkä seurauksena molemmat kuljettajat ajautuivat ratarajojen ulkopuolelle. Tuomariston kisan aikana tekemä päätös oli se, ettei tilanne vaadi jatkoselvittelyä, joten rangaistuksia ei jaettu. 

Tämä kuvamateriaali on katsottavissa yllä olevalta videolta. Alla lisää kuvakulmia kohutapauksesta. 

Brasilian GP päättyi lopulta Hamiltonin voittojuhliin, kun hän ohitti Verstappenin kymmenen kierrosta kohutapauksen jälkeen. Hamiltonin tallitoveri Valtteri Bottas oli kolmas. 

Lue myös:

    Uusimmat