Valtteri Bottaksen yllättävästä epäonnistumisesta paljastui hopeareunus: talli teki ennen aika-ajoja ratkaisevan päätöksen

Tulosruutu teki selkoa Australian F1-aika-ajojen tapahtumista.

Valtteri Bottaksen uskottiin ennakkoon etenevän helposti Australian GP:n aika-ajojen kärkikymmenikköön ja jatkavan näin 103 aika-ajojen mittaiseksi venynyttä putkeaan. Toisin kuitenkin kävi, ja Bottas putosi jatkosta toisen osion päätteeksi.

Sijalle 12 jääneen Bottaksen jatkopaikka ei varsinaisesti ollut edes lähellä, sillä eroa viimeisenä jatkoon edenneeseen Alpinen Esteban Oconiin oli 0,274 sekuntia.

Bottaksen kisainsinööri kertoi kuljettajalleen radion välityksellä, että tappiota tuli erityisesti mutkien yksi ja kuusi ulostulossa.

Vaikka tulos itsessään on pettymys, Bottas voi kuitenkin olla tyytyväinen siihen, ettei mitään enempää ollut hänen mukaansa tehtävissä.

– Koen saaneeni kaiken irti autosta, Bottas sanoo tallinsa tiedotteessa.

– Totta kai on sääli, että aika-ajoputkeni tuli nyt päätökseen, mutta on hyvä tietää, että minulla oli niin pitkä hyvä putki. Tuntui oudolta katsoa viimeistä osiota tv:stä!

Yksi keskeinen selitys vaisuksi jääneen tuloksen taustalla on Alfa Romeon ennen aika-ajoja tekemä päätös auton säätöihin liittyen.

– Päätimme priorisoida kisasäätöjä. Käytimme pienempää siipeä, joten toivottavasti tämä päätös hyödyttää meitä huomenna, Bottas sanoi.

– Marginaalit keskikastissa ovat pieniä, mutta luotan siihen, että meillä on nopea auto, jolla on hyvä ohittaa. Mahdollisuudet pisteille ovat hyvät.

Bottaksen tallikaveri Zhou Guanyu nappasi itselleen 14. lähtöruudun, eli Alfa Romeot starttaavat sunnuntain kisaan peräkkäin olevista lähtöruuduista.

– Jos pystymme ajamaan siistin kisan, meillä on realistiset mahdollisuudet taistella pisteistä kahdella autolla, tallipäällikkö Frederic Vasseur ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat