Toto Wolff tunnustaa kirvelevän tosiasian: Mercedes kokee nyt nöyryyttäviä hetkiä F1:ssä

Saudi-Arabian GP:n tapahtumat kohauttivat – urheilutoimittajat käyvät läpi alkukauden puhutuimmat aiheet 8:19
Saudi-Arabian GP:n tapahtumat kohauttivat – urheilutoimittajat käyvät läpi alkukauden puhutuimmat aiheet

Kaiken voittaneen Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myöntää, ettei hänen housuissaan ole nyt lainkaan mukava olla, vaikka F1-kautta onkin ajettu vasta kaksi osakilpailua.

Avauskisassa Bahrainissa Red Bullin keskeytysten ansiosta Lewis Hamiltonin kolmossijan tuliaiseksi saanut Mercedes oli pahasti kärkeä perässä viikkoa myöhemmin Saudi-Arabiassa.

George Russell onnistui tekemään maksimisuorituksen ja ottamaan viitossija, kun taas säätöongelmien kanssa tuskaillut Hamilton onnistui nousemaan 15. lähtöruudusta vain 10. sijalle.

Samaan aikaan Red Bull ja Ferrari ajavat kisavoitoista keskenään. Tallipomo Wolff myöntää tuskan.

– Saimme olla noiden hauskojen pelien keskellä viimeiset kahdeksan vuotta. On äärimmäisen tuskallista, ettemme voi osallistua niihin ja vielä aika suurella kierrosaikojen erolla, Wolff tunnusti sunnuntain kisan jälkeen.

– Emme aio levätä ennen kuin olemme takaisin kamppailussa. Tämä ei ole ollenkaan hauskaa. Tämä on nöyryytysharjoitus ja se tekee meidät lopulta vahvemmiksi, Wolff vannoi.

Paljon saa tapahtua, että Mercedes onnistuisi kuromaan puolen sekunnin luokkaa olevan eron kiinni. Viikonlopun data osoitti, että suorilla saattoi tulla tappiota peräti sekunnin verran. Tämä on seurausta ilmanvastuksesta ja aerodynamiikan häiriöstä, joka on saanut auton tekemään pomppivaa liikettä.

– Emme saa ajettua autoa sillä tavalla kuin tahtoisimme, ja siksi on erittäin vaikeaa arvioida todellista kierrosaikatappiota siihen, että pystyisimme ajamaan autoa matalammalla, Wolff selvittää.

Lue myös:

    Uusimmat