Lewis Hamiltonin F1-uran jatkuminen alkaa näyttää entistä todennäköisemmältä

3:07
Lewis Hamilton nappasi Espanjan GP:stä uransa 98. voiton

Lewis Hamilton on jo aiemmin vihjannut, että hänet saatetaan nähdä F1-radoilla myös ensi kaudella. Sunnuntaina Espanjassa hänen aikeensa kävivät entistä selvemmiksi.

Hamilton kertoi viikko sitten ajetun Portugalin GP:n alla testanneensa aiemmin huhtikuussa Imolassa Pirellin uusia 18-tuumaisia renkaita, koska suunnittelee ajavansa F1:ssä myös ensi kaudella.

Sunnuntaina ajetun Espanjan GP:n jälkeen Hamilton kertoi, että haluaisi saada uuden Mercedes-sopimuksen valmiiksi kesään mennessä. Hänen nykyisestä, vuoden mittaisesta sopimuksesta tiedotettiin poikkeuksellisesti vasta helmikuussa.

– Emme koskaan halua olla sellaisessa tilanteessa kuin tammi-helmikuussa. Se pilasi koko talveni, ja olen varma, ettei se ollut hyväksi Totollekaan (tallipäällikkö Wolffille). Tuntui siltä kuin taukoa ei olisi ollut juuri ollenkaan, Hamilton sanoi voittamansa kilpailun jälkeisssä lehdistötilaisuudessa.

Osaltaan tätä tunnetta varmasti voimisti myös se, että F1-kausi päättyi viime vuonna vasta 13. joulukuuta, myöhemmin kuin koskaan aiemmin.

– Emme tietenkään halua hätäillä, mutta meidän täytyy olla järkeviä ja aloittaa neuvottelut. Ne ovat monimutkaiset. Prosessi ei ole koskaan järin yksinkertainen. Toivottavasti voimme aloittaa jo pian, kunhan se ei häiritse itse työntekoa, Hamilton sanoi sopimusneuvotteluista.

– Vielä on 19 kisaa ajamatta, mutta olisi mahtavaa saada jotain valmiiksi kesätaukoon mennessä. Sitten voisimme pitää kunnon tauon, ja meillä olisi selkeä kuva tulevaisuudesta.

Tallipäällikkö Wolff sanoi aiemmin, että haluaisi saada selvyyden ensi kauden kuljettajatilanteeseen kesätaukoon mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja