Lewis Hamilton latasi väitteen hänestä ja Valtteri Bottaksesta – taustalla suomalaisen kuohuttanut tempaus

1:40
Video: Valtteri Bottas pidätteli Lewis Hamiltonia ennen ohi päästämistä Barcelonassa

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton ei ottanut kierroksia, vaikka hänen tallikaverinsa Valtteri Bottas ei heti totellutkaan hänelle annettuja määräyksiä Espanjan GP:ssä.

Tapauksen taustat liittyvät hetkeen, jolloin Hamilton oli kirinyt Bottaksen kiinni.

Bottas oli tässä vaiheessa toisena ja Hamilton kolmantena. Hamilton jahtasi kisan kärjessä ollutta Verstappenia, kun taas Bottas yritti repiä eroa Ferrarin Charles Leclerciin.

Mercedes viestitti Bottakselle, että hän ja Hamilton ovat liikkeellä eriävillä strategioilla. Tällä saksalaistalli tarkoitti sitä, että Bottaksen olisi tehtävä tietä häntä nopeammalle Hamiltonille.

Bottas ei antanut tilaa aivan helpolla. Suomalaiskuski pysyi Hamiltonin edellä usean mutkan ajan.

Video tapauksesta näkyy jutun yläreunasta.

Bottaksen toiminta herätti omaa kuohuntaa. Asia nostettiin pinnalle kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Luulen, että olemme parhaita tallikavereita, Hamilton latasi hänestä ja Bottaksesta.

– En rehellisesti tiennyt, että hänelle oli välitetty jonkinlainen viesti. Ajattelin, että ajamme kilpaa ja olin täysin sinut sen kanssa. Kyse on kuitenkin yhä alkukaudesta. Ajattelin vain, että yritän päästä lähelle ja haen ohitusta.  

– Tiesin kuitenkin, että meillä on täysin erilaiset strategiat ja että pääsisin jossain vaiheessa hänen ohitseen, koska renkaani olivat paljon paremmassa kunnossa.

– Eikä ohitustilanteessa ollut mitään. Valtteri toimi hyvin reilusti. On toki selvää, että joskus on vain laitettava talli edelle. Toinen ja kolmas sija ovat tietysti hyviä, mutta yritämme napata maksimimäärän pisteitä. Se on avainasemassa, Hamilton pohti.

Bottas itse perusteli toimintaansa sillä, että hän yritti pitää Ferrarin monacolaiskuljettajan Leclercin takanaan niin, että hän pystyisi pysähtymään vielä kerran. Bottas viittasi kommentillaan siihen, ettei hän halunnut hukata liikaa aikaa sijanantamiseen.

Video: Espanjan GP:n loppuhetket

3:07

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja