F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamiltonilla uusi ääni kellossa ökyautojensa kanssa – "Ajat formula ykkösissä joka viikonloppu"

0:36
Lewis Hamiltonilla oli varikkoselkkaus Italian GP:ssä.

Kuusinkertaisella F1-maailmanmestarilla, kuninkuusluokan MM-sarjaa johtavalla Lewis Hamiltonilla on lukuisia miljoonien eurojen arvoisia ökyautoja, mutta hän ei enää aja niillä. Vegaaninakin tunnettu Mercedeksen brittitähti yrittää myös tässä asiassa tehdä parhaansa ympäristön hyväksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mediatietojen mukaan Hamiltonin omistuksessa ovat muun muassa sellaiset hulppeat menopelit kuin Ferrari LaFerrari, Pagani Zonda, McLaren P1 ja 1960-luvun Shelby Cobra.

– Minulla on paljon muutoksia henkilökohtaisessa elämässäni. En aja yhdelläkään omistamallani autolla enää. Ajan vain (sähkö-Mercedes) EQC:lläni, Smart-auton ohjaimissakin ollut Hamilton kertoi torstaina.

Ympäristöystävälliseen Extreme E -sähkömoottoriurheilusarjaan uutta aluevaltausta tallin perustamisella tekevä Hamilton vaatii, että hänet haetaan lentokentiltä sähköajoneuvoilla. Hän on myös myynyt yksityiskoneensa.

Hamilton saa kuitenkin myös runsaasti rapaa hurskastelusta, jossa viitataan ei-niin-ympäristöystävälliseen lajiin, F1:een, jonka sirkusta raahataan eri puolille maailmaa.

– Tämä on vaikeaa, koska on ihmisiä, jotka sanovat, että "joo, mutta ajat F1-autolla ympyrää joka viikonloppu".

Hamilton lisäsi, etteivät kaikki ymmärrä, millainen hiilijalanjälki lajilla nykyään on ja mitä tilanteen parantamiseksi tehdään.

F1 on lanseerannut kestävän kehityksen ohjelman, jonka mukaan sarja aikoo olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. F1 on myös luvannut kaikkien tapahtumiensa olevan ympäristöä säästäviä vuoteen 2025 mennessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja