Räikkösen tallikaverilta suoraa puhetta Kimin aiheuttamasta ongelmasta – Jäämies voi myhäillä

Alfa Romeon Antonio Giovinazzi pitää ongelmana, että hänen F1-suorituksiaan verrataan tallikaveriin, vuoden 2007 maailmanmestariin Kimi Räikköseen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen ja Giovinazzi ovat toimineet Alfa-tallikavereina viime kaudesta lähtien. Giovinazzi arvioi pystyneensä petraamaan suorituksiaan heikommasta edellisvuodesta, mutta Räikkönen on yhä ollut säännöllisesti kisavauhdissa edellä. Aika-ajovertailu tallikaverusten välillä on mennyt tällä sesongilla 4–4, mutta kisoissa Räikkönen on ollut italialaista etevämpi numeroin 6–2.

– Ongelma suorituksieni arvostelemisessa on, että vierellä on Kimin kaltainen mestari. Hän on todella vahva kisoissa, joten Kimiin vertaileminen tekee kaikesta vaikeampaa, Giovinazzi sanaili italiankielisen Motorsport.comin jutussa Räikkösestä ylistäen.

– Omalta osaltani olen kuitenkin onnellinen. Voin kehittyä paljon ja ymmärtää, miksi hän on nopeampi kisoissa.

Giovinazzi toteaa, että Räikkösellä on paljon kokemusta ja hän osaa myös hyödyntää sitä hyvin. Italialainen itse on kuitenkin mennyt eteenpäin.

– Viime vuonna minulla oli paljon vaikeuksia. Tänä vuonna olen kisoissa paljon parempi ja nähdäkseni oikealla polulla.

– On monia asioita, joihin keskityn kehittyäkseni. Olen paljon tyytyväisempi itseeni kisoissa, mutta teen kovaa töitä, jotta kehittyisin edelleen. Olemme hyvällä tiellä; minun täytyy jatkaa yhdessä tiimin kanssa ja olen varma, että onnistumme hyvin.

Tänä viikonloppuna F1-sarjassa kaasutellaan toinen peräkkäinen viikonloppu Italiassa, nyt Mugellon radalla. Giovinazzi on aiemmin ajanut radalla yhden testin vuonna 2018 Le Mansin 24 tunnin kilpailuun valmistautuessaan GT-auton ohjaimissa.

Giovinazzi iloitsee kisaamisen jatkumisesta kotimaassaan ja toteaa Mugellon olevan yksi "kauneimmista ja vaikeimmista radoista". Hän kuitenkin korostaa, että hyödyntääkseen eteen tulevat mahdollisuudet Alfa Romeo tarvitsee yhä enemmän vauhtia.

– Kyse ei ole vain moottorista, vaan aerodynamiikan ja korin yhdistelmästä.

Alfa Romeolla on tältä kaudelta plakkarissaan vain kaksi pistettä, jotka tulivat Giovinazzin yhdeksännestä sijasta sesongin avauskisassa Itävallassa.

Lue myös:

    Uusimmat