Max Verstappen sohaisee Lewis Hamiltonia ilmastokiihkoilusta: ”Ei pitäisi alkaa draamakuningattariksi”

22-vuotias F1-kuski Max Verstappen ei jaa Lewis Hamiltonin huolta ilmastoasioista. Hän kehottaa kritiikkiä antavia tahoja lopettamaan F1-sarjan seuraamisen, jos ympäristöhaitat nousevat päällimmäiseksi huolenaiheeksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Lewis Hamiltonin sosiaalisen median avautuminen ihmiskunnan välinpitämättömyydestä maapalloa kohtaan nosti esiin vilkkaan keskustelun moottoriurheilun ja yksilöiden vastuusta ilmastonmuutoksessa.

Hamiltonin alkuperäinen viesti oli kannanotto lihansyöntiä vastaan, mutta kritiikki kääntyi pian Mercedes-kuskiin itseensä hänen oman hiilijalanjälkensä takia. Britti vastasi torstaina kritiikkiin listaamalla toimia, jolla on pyrkinyt osallistumaan ympäristönsuojelussa.

Max Verstappen ei juuri kaunistele kantaansa, kun häneltä kysytään F1:n hiilijalanjäljen pienentämisessä.

– Joo, tykkään bensasta. Voinko sanoa niin? En tykkää sähköjutuista, Verstappen tiivistää kantansa moottoriurheilun kehityksessä Autosportin mukaan.

– Tai tykkään minä kotonani olevasta sähkömoposta, mutten (sähkömoottorista) F1-autossa, hän jatkoi.

F1 on pyrkinyt toisinaan pyrkinyt parantamaan renkaiden kestävyyttä ja pienentämään polttoaineenkulutusta hybridimoottorien avulla, mutta eri puolilla maailmaa kiertävä, pian 22 kisaan venyvä sirkus on kaukana ympäristöystävällisestä lajista.

– Tiedän, että ympäristö on erittäin tärkeä, mutta F1 on myös ollut pitkään olemassa eikä meidän pitäisi ylireagoida tai ruveta draamakuningattariksi siitä, Verstappen tokaisee.

– Koettakaa nyt tulla toimeen sen kanssa. Jos et tykkää, niin älä katso sitä, hän linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat