Lewis Hamilton tyrmää huolet mahdollisesta koronatartunnasta – poseerasi kahden sairastuneen rinnalla, jätti menemättä testeihin: "On ihmisiä, jotka tarvitsevat niitä enemmän kuin minä"

Lewis Hamilton on rauhoitellut sosiaalisessa mediassa seuraajiaan, jotka ovat olleet huolissaan hänen terveydentilastaan. F1-tähti poseerasi maaliskuun alussa Lontoossa järjestetyssä tapahtumassa kahden sellaisen ihmisen rinnalla, joilla on myöhemmin todettu koronavirustartunta.

Hamiltonin kanssa poseeranneet henkilöt olivat näyttelijä Idris Elba ja Kanadan pääministerin Justin Trudeaun vaimo Sophie Gregoire Trudeau.

Kuusinkertainen maailmanmestari julkaisi lauantaina asiaan liittyen pitkän kirjoituksen.


– Terveydentilallani on spekuloitu tuon tapahtuman jälkeen. Haluan nyt kertoa, että minulla menee hyvin ja tunnen itseni terveeksi. Kuntoilen kaksi kertaa päivässä, minulla ei ole minkäänlaisia oireita. Se tapahtuma järjestettiin 17 päivää sitten.

Hamilton sanoo keskustelleensa asiasta oman lääkärinsä kanssa. He pohtivat muun muassa sitä, olisiko Hamiltonin syytä käydä testeissä, mutta totesivat yksissä tuumin, ettei siihen ole tarvetta.

– Testejä on saatavilla vain rajallinen määrä, ja maailmassa on ihmisiä, jotka tarvitsevat testejä enemmän kuin minä – etenkin, kun minulla ei ole ollut mitään oireita.

– Olen ollut eristyksissä viimeisen viikon ja välttänyt ihmiskontakteja aina siitä lähtien, kun Australian GP peruttiin. Nyt tärkeintä on se, että pysymme positiivisina, eristämme itsemme muista mahdollisimman hyvin ja pesemme kätemme saippualla. Pysykää turvassa.

Hamilton oli yksi niistä kuljettajista, jotka vastustivat alusta lähtien sitä, että GP-viikonloppu Australiassa yritettiin ylipäätään ajaa läpi. Kauden avausviikonlopun lehdistöpäivänä, viime viikon torstaina, Hamilton laukoi melko kovaa tekstiä asiaan liittyen.

– Olen todella, todella yllättynyt, että olemme täällä. Minusta on hienoa, että voimme ajaa kisoja, mutta minusta on järkyttävää, että me kaikki istumme tässä huoneessa.

Australian GP peruttiin lopulta paikallista aikaa perjantaina aamulla.

Lue myös:

    Uusimmat