F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-varikolle palannut Sergio Perez raivostui häneen kohdistuneista väitteistä: "Tuo on täyttä paskapuhetta"

3:33
Sergio Perezilla todettiin koronavirustartuna 31. heinäkuuta.

Koronaviruksen sairastanut F1-kuski Sergio Perez sai viimein kahden Britannian kisaviikonlopun poissaolon jälkeen luvan matkustaa Barcelonaan uutta kisaa varten. Racing Point -kuskin matkailusta on liikkunut viime aikoina huhuja, joista hän ei pidä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-sarja tiedotti Perezin positiivisesta testituloksesta torstaina 31. heinäkuuta. Hän jäi tämän seurauksena karanteeniin kahden kisan ajaksi. Kaksi viikkoa myöhemmin hän antoi viimein negatiivisen näytteen ja sai luvan palata varikolle Barcelonassa.

Perez kertoi F1-sarjan oman kameran haastattelussa ajastaan karanteenissa. Hän pääsi melko lievillä oireilla saatuaan vain pientä päänsärkyä ja väsymystä.

– Jouduin olemaan perheestäni erossa kymmenen päivää. Se oli erittäin vaikeaa, Perez kertoo.

Spekulaatiot siitä, mistä Perez tartunnan sai, ovat käyneet kuumaana koko hänen poissaolonsa ajan. Sosiaalisen median kuvat kertoivat kuskin matkustaneen kotimaahansa Meksikoon, mutta myös lomalle Italian Sardiniaan.

Perez kertoi tartuntansa julkitulon jälkeen käyneensä Meksikossa katsomassa äitiään, joka oli hiljattain joutunut onnettomuuteen ja päässyt lopulta sairaalasta. Mediassa on kuitenkin esiintynyt myös kirjoittelua, jonka mukaan Perez olisi mennyt tapaamaan upporikasta sponsoriaan Carlos Slimia.

Perezin paikka ensi kaudella Aston Martiniksi muuttuvan Racing Pointin riveissä on ollut vakavasti uhattuna, sillä Sebastian Vetteliä on viety huhuissa tallin uudeksi kuljettajaksi. Slimin tuella Perez voisi säilyttää paikkansa tiimissä, mutta tällaiset väitteet eivät häntä miellytä.

– Pidän tuota erittäin epäammattimaisena, koska se on täyttä valetta, Perez sanoo suoraan.

– Menin Meksikoon kahdeksi päiväksi tapaamaan äitiäni huolehtien kaikista varotoimenpiteistä. Olin siellä kaksi päivää ja tulin takaisin Eurooppaan.

– Näin kaikki jutut, kun olin karanteenissa. Jotkut sanoivat, että otin siellä selfieitä monen ihmisen kanssa, ja että olisin keksinyt tarinan äidistäni. Niin paljon paskapuhetta, joka on myös epäkunnioittavaa. He luulevat, että me olemme formula ykkösissä jotenkin luodinkestäviä tälle virukselle, Perez perustelee.

Karanteenissa ollessaan Perez sai myös yhteydenoton toiselta koronaviruksen sairastaneelta F1-sarjan työntekijältä. Hän ei usko, että olisi voinut tehdä juuri mitään toisin tartunnan ehkäisemiseksi.

– En ole tehnyt mitään eri tavalla kuin kaikki muut varikolla. Se vain tapahtui minulle. Minulle soitti karanteenin aikana toisesta tiimistä yksi kaveri, joka sanoi, että hei, minäkin sain positiivisen testin. Se voi sattua kenelle tahansa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja