Lewis Hamilton ihmettelee FIAn yllätysvalintaa Portugalin GP:n tuomaristoon – haukkui Mercedes-tähden toimet aiemmin lyttyyn: "En ymmärrä, miksi hän on täällä"

Lewis Hamilton yllättyi kuullessaan, kuka Portugalin GP:n tuomaristossa istuu kuljettajajäsenenä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

The Sun -lehden toimittaja Ben Hunt halusi tietää, mitä mieltä Hamilton on siitä, että tuomariston kuljettajajäsen on venäläinen Vitali Petrov, joka ajoi ykkösissä kolme kautta Renault’lla, Lotuksella ja Caterhamilla vuosina 2010–2012. Petrov toimii tuomarina nyt ensimmäistä kertaa.

Hunt nosti asian esiin, koska Petrov kritisoi Hamiltonia kuukausi sitten siitä, miten tämä on tuonut politiikan F1-radoille tavalla, joka sinne ei kuulu. Hamilton on rohkaissut muita kuljettajia polvistumaan ennen kisoja osoittaakseen tukensa Black Lives Matter -liikkeelle. Syyskuussa Mugellossa Hamilton nousi palkintokorokkeelle paidassa, jossa hän otti kantaa Yhdysvaltoja kuohuttaneeseen Breonna Taylorin kuolemaan liittyen.

– Minulle tämä t-paita, sen lisäksi, että hän kehottaa muita polvistumaan, oli liikaa. Kyseessä on jokaisen aikuisen ihmisen henkilökohtainen asia. Kaikilla on oikeus puhua sosiaalisessa mediassa tai haastatteluissa, mutta luulen, että Yhdysvaltain viranomaiset ovat jo hyvin tietoisia näistä ongelmista. Luulen, että puolet F1:n katsojista eivät edes ymmärtäneet, mistä paidassa oli kyse, ennen kuin asia selitettiin heille, Petrov sanoi Championatin haastattelussa The Sunin mukaan.

Petrovin mukaan venäläiset polvistuvat ”vain Jumalan ja tulevan vaimonsa edessä”.

– Venäjällä on täysin erilainen mielenlaatu, ja meillä ei ole sellaisia ongelmia, mistä Hamilton puhuu. Kaikkia pitäisi kunnioittaa.

– Oletetaanpa, että joku kuljettaja kertoo olevansa homo. Alkavatko he sitten heilutella sateenkaarilippua ja kehottaa kaikkia muitakin ryhtymään homoksi? Mielestäni FIAn ei pitäisi enää sallia tällaista käytöstä.

Hamiltonin mielestä Petrovin valinta tuomaristoon on yllättävä, koska ex-kuskin lausunnot sotivat täysin kaikkea sitä vastaan, mitä FIA haluaa toiminnallaan viestiä.

– En ole nähnyt kaikkia hänen lausuntojaan, mutta totta kai on yllättävää nähdä, että he palkkaavat ihmisen, joka ajattelee noin ja on niin äänekäs asioista, joita vastaan yritämme taistella. Tämä kysymys pitäisi esittää FIAlle. En minä voi tehdä asialle mitään, Hamilton sanoi.

– Täällä pitäisi olla ihmisiä, jotka elävät ajassa, ymmärtävät aikaa, jossa elämme, ja ovat herkkiä ympärillämme oleville asioille. En täysin ymmärrä, miksi hän on täällä. Ehkä heillä ei ole muita vaihtoehtoja.

Myös Hamiltonin vieressä istunut Valtteri Bottas lausui muutaman sanan asiasta.

– Minäkään en ollut kuullut noista kommenteista. Niin kuin Lewis sanoi, meillä kaikilla pitäisi olla yhteinen ajatusmaailma niissä asioissa, joita haluamme edistää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja