F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamiltonin leiristä kova jyrähdys F1:n suunnitelmalle: "En halua hurrata, kun tuhannet ihmiset kuolevat"

1:44
Tällainen on ollut Lewis Hamiltonin tie kuusinkertaiseksi F1-mestariksi.

Formula 1 -kausi käynnistetään heinäkuun alussa Itävallassa. Näin ei pitäisi kuitenkaan tehdä, jyrähtää kuusinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin isä Anthony Hamilton.

Muutoksia kokeneen F1-kauden kahdeksan ensimmäisen osakilpailun aikataulu julkaistiin vastikään. Sesonki lähtee liikkeelle Itävallasta, kun Red Bull Ringillä ajetaan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua heinäkuun 5:s ja 12:s päivä. 

Vaikka osakilpailut on määrä ajaa tyhjille katsomoille, moottoriurheilun olisi Anthony Hamiltonin mukaan odotettava, kunnes koronavirustilanne on lauennut.

– Vaikka kehitystä tapahtuu joka päivä ja viruskuolemien määrä laskee, vihollista ei ole vielä päihitetty. Se on yhä hyvin selvä, koko ajan läsnä oleva uhka elämillemme ja yhteiskunnallemme, joten mitä on tämä kiire takaisin moottoriurheilun pariin? isä-Hamilton sanoi ITV:lle.

– Meillä pitäisi olla kärsivällisyyttä ja kunnioitusta sanoa, että odotetaan, kunnes uusien koronavirustapausten määrä on laskenut nollaan, jotta avaintyöntekijät voivat mennä koteihinsa, rentoutua ja nauttia myös urheilun katsomisesta.

Anthony Hamilton sanoo ymmärtävänsä, että lajilla on tarve päästä tekemään bisnestä mahdollisimman pikaisesti. Hän kuitenkin korostaa, etä sen pitäisi olla sekä välttämätöntä että niin turvallista kuin mahdollista. Samaan hengenvetoon hän muistuttaa moottoriurheilun laajasta globaalista fanipohjasta. 

– Nyt ei ole aika kääntää selkää niille, jotka eivät voi osallistua tai tulla katsomaan. Nyt on aika odottaa, olla kärsivällisiä ja kannustavia. Jos meillä ei ole faneja, meillä ei ole lajia, ja juuri nyt fanimme ovat taistelemassa etulinjassa pelastaakseen toisten fanien henkiä.

Anthony Hamilton painaa jarrua siitäkin huolimatta, että hänen poikaansa Lewisia odottaisi mahdollisuus nousta tasoihin mestaruustilaston kaikkien aikojen kärkinimen, seitsemän MM-titteliä voittaneen Michael Schumacherin kanssa. Isä-Hamiltonista tuntuisi nyt "äärimmäisen petolliselta" katsoa Mercedeksellä ajavan poikansa viilettämistä F1-ympyröissä.

– En erityisesti halua katsoa tv:tä ja hurrata, kun tuhannet ihmiset kuolevat virukseen, Anthony Hamilton naulasi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja