Lewis Hamilton epäilee: F1-kärkitaistossa käytetään laittomia ratkaisuja – Red Bull nousi barrikadeille

Onko Red Bullin tasonnosto peräisin pelkästään sen loistavasti suunnitellusta autosta? Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton löi pöytään epäilyksen ja väitteen siitä, että Red Bull nojaisi laittomaan ratkaisuun. Tämä on herättänyt kovasti porinaa F1-varikolla.

Hamilton nosti aiheen tapetille Espanjan GP:n jälkeen.

– Red Bullit ovat erittäin nopeita suorilla. Heidän autonsa takasiipi taipuu, mikä tarjoaa heille ainakin kolmen kymmenyksen edun, Hamilton täräytti kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Hamilton viittasi tällä siihen, ettei Red Bull olisi noussut haastamaan Mercedestä täysin laittomin keinoin. F1:ssä taipuvat takasiivet on kielletty säännöissä.

Red Bull vastasi nopeasti Hamiltonin epäilyksiin.

– Automme on läpäissyt kaikki tarkistukset ja FIA (kansainvälinen autoliitto) on antanut hyväksynnän autollemme, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kuittasi.

FIA kuitenkin varoitteli, että se voi käynnistää entistä tarkemmat tutkinnat taipuvien takasiipien kohdalla.

Ilmiö, eli taipuva takasiipi takaa autoihin paremman suoravauhdin ilmanvastuksen vähentyessä.

Videoesimerkki Red Bullin auton taipuvasta takasiivestä näkyy täältä.

Mutta oliko Hamilton juuri se, joka halusi nostaa asian tapetille? Ei, sanoo Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko.

Toto Wolff (Mercedeksen tallipäällikkö) käski Lewisia tekemään noin. Me suhtaudumme tähän rauhallisesti, Marko murahti F1-Insider.com:n haastattelussa.

– Olemme läpäisseet kaikki testit ja niin käy myös jatkossa. Tämä vain osoittaa sen, miten vakavasti Mercedes suhtautuu meihin, Marko jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat