Lestadiolaisyhdistys: Tieto insestiepäillyn vangitsemisesta vasta syksyllä

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen Suomen rauhanyhdistyksen keskusyhdistyksen mukaan tieto insestiepäillyn vangitsemisesta tuli yhdistyksen johdolle vasta tänä syksynä. Helsingin Sanomat kertoi aiemmin, että yhdistyksen luottamustoimessa toimiva mies on ollut vangittuna heinäkuusta asti epäiltynä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Yhdistyksen pääsihteeri Aimo Hautamäen mukaan yhdistyksellä ei ole ollut tietoa miehen pitkästä vangitsemisjaksosta.

- Meillekin on tullut tietoon vasta nyt syksyllä, että hän on ollut näin kauan vangittuna.

Epäilty on yhä yhdistyksen luottamustoimessa, mutta ei ole ehtinyt vielä toimia tehtävässään.

- Hän ei ole johtokunnan jäsen, mutta muu luottamushenkilö kylläkin. Se hänen tehtävänsä on sellainen, että se ei ole vielä toiminut, vaikka hänet siihen on jo valittukin.

Hautamäki ei halua vielä kommentoida esimerkiksi sitä, minkälaiseen luottamustehtävään epäilty on valittu.

- Tässä nyt odotetaan, mitä poliisitutkinta tuo tullessaan ja muuta meillä ei tälle osata vielä tehdä. Jos epäilyt pitävät paikkansa niin tälläinen henkilö ei tietenkään näissä luottamustehtävissä voi enää toimia.

Hautamäki ei usko, että uusi insestikohu vaikuttaa juurikaan yhdistyksen toimintaan.

- Tuskin se tähän meidän seuratoimintaan vaikuttaa enemmälti. Me olemme voineet näiden tapausten yhteydessä kertoa, että miten me uskomme ja opetamme. Lasten hyväksikäyttö on sekä synti että rikos ja synnistä tarvitsee tehdä parannus ja kun se on rikos, niin se pitää hoitaa lain vaatimalla tavalla.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat