Mainos

Lentoliikenne myöhästelee edelleen

Kotimaan ja ulkomaan lennot ovat myöhästelleet tänään tietokonevian vuoksi koko maassa. Lentoja oli iltapäivään mennessä jouduttu perumaan toistakymmentä. Perutuista lennoista pari oli ulkomaanlentoja ja muut kotimaan lentoja. Myöhästymisiin on varauduttava myös huomenna.

Etelä-Suomen lennonvarmistusjärjestelmän tietokoneohjelman ranskalainen asiantuntija saapuu yöllä korjaamaan vikaa. Ongelman vuoksi Ilmailulaitos varautuu siihen, että rajoituksia joudutaan pitämään voimassa huomenna ainakin aamupäivän ajan.

-Olemme varautuneet huomiseen lisämiehityksellä ja avaamalla uusia yksiköitä. Lentoliikenteen pitäisi sujua huomenna tehokkaammin, apulaisjohtaja Jorma Alakoski Ilmailulaitoksesta sanoo.

Lentoliikenne myöhästeli etenkin iltapäivällä

Helsinki-Vantaalta lähteneet kotimaan lennot myöhästelivät aamulla kymmenestä minuutista tuntiin. Muualta maasta Helsinki-Vantaalle tulevat lennot olivat keskimäärin puoli tuntia myöhässä. Ulkomaille lähtevillä lennoilla viivästykset olivat aamulla kymmenestä minuutista puoleen tuntiin.

Liikenne oli hiljaista keskipäivällä ja koneet pysyivät hyvin aikataulussa. Iltapäivällä tilanne paheni ja etenkin kotimaan lennot myöhästelivät. Viivästys kotimaan lennoilla venyi puolesta tunnista kahteen tuntiin. Ulkomailta tulevat lennot jäivät aikataulusta 10-60 minuuttia ja ulkomaille lähtevät lennot myöhästyivät 10-30 minuuttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.