Mainos

Lentoemännät: Mihin meitä oikein siirretään?

Finnairin lentoemännät pitävät alkuviikosta julkistettua Flybe-yhteistyötä sekavana. Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen puheenjohtaja Thelma Åkers haluaa Finnairilta nopeasti vastauksia, mihin yhtiöön kahtatoista embraer-lentokonetta ja työntekijöitä ollaan siirtämässä.

– Mikä on tämä yhtiö, mitkä ovat omistussuhteet, Åkers ihmettelee.

Finnair on tänään yrittänyt selkeyttää tilannetta työntekijöilleen. Yhtiön mukaan epäselvyyttä ei pitäisi enää olla siitä, että työntekijät siirtyvät Flybe Finlandiin.

Finnair ja brittiläinen halpalentoyhtiö Flybe perustivat viime vuonna Flybe Nordic -yhtiön, josta Flybe omistaa 60 ja Finnair 40 prosenttia. Flybe on tähän mennessä operoinut Finnairin sopimuslentoja yhteensä kahdeksalla koneella.

Flybe Finland on kyseisen Flybe Nordicin tytäryhtiö ja se vastaa lentotoiminnasta.

– Epäselvyyttä, epätietoisuutta. Me yritämme kertoa omalle väellemme, missä nyt mennään ja toiseksi, että neuvottelut Finnairin kanssa jatkuvat, Åkers kuvailee lentoemäntien vaikeaa viikkoa.

Kiistaan Finnairin matkustamohenkilökunnan asemasta haetaan ratkaisua jälleen ensi viikolla. Tämänpäiväisissä neuvotteluissa ei tapahtunut ratkaisevaa edistymistä, joten neuvotteluja jatketaan alkuviikosta.

Erimielisyyksien syynä on Finnairin päätös siirtää kolmasosa Euroopan-lennoistaan Flyben hoidettavaksi.

Liikennelentäjäliiton valtuusto hyväksyi keskiviikkona oman säästösopimuksensa. Säästöjen ansiosta 120 lentäjää pysyy Finnairin palveluksessa, vaikka he lentävätkin Flyben lentoja. Heidät koulutetaan neljän vuoden aikana Airbus-lentäjiksi hoitamaan Finnairin kasvavaa Aasian-liikennettä.

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 25.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.